загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Папа Римський Франциск хоче реформувати керівництво церкви

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сплинув місяць, як аргентинський кардинал Хорхе Маріо Берґольйо під іменем Франциск очолив Католицьку церкву. За цей період він встиг завоювати серця вірних своєю симпатією і щирим словом. Папа-латиноамериканець також відзначився несподіваними вчинками та засвідчив, що налаштований реформувати керівництво Вселенської церкви, тобто римську курію.

Минули чотири тижні з папою Франциском, а вірним здається, що знають його давно. Цей понтифік не володіє багатьма мовами, та завдяки простому, спонтанному й лагідному стилю спілкування він знайшов спільну мову з католиками різних країн.

Ніби й забулися скандали довкола священиків-педофілів, справа «Ватілікс» про викрадення таємних документів та інтриги в римській курії. На урочистих богослужіннях глава церкви не в закритому папамобілі, а у відкритому авто об’їжджає вірних, раптово зупиняється, цілує й благословить немовлят та паралізованих людей.

«Благаю, не дозволяйте забрати у вас надію, не залишайтеся без надії!» – звертається до натовпу папа Франциск.

Бідний папа для бідних

Єпископ Рима відмовився він апостольського кабінету. Він продовжує жити у ватиканському готелі «Дім Святої Марти», за кімнату платить особисто. Папа не в червоних пантофлях, як його попередник, а носить виключно чорні черевики, нову пару яких вже замовив у свого персонального шевця в Буенос-Айресі.

«Як би я хотів бачити церкву бідною і для бідних», – висловив побажання папа Римський, пояснюючи, чому обрав собі ім’я Франциск. Святий Франциск Асизький був людиною бідною, миролюбивою та завжди дбав про бідних. Ось і він, пастор Берґольйо, поставив собі за мету захищати бідних.

За порадами до кардиналів

Минулої суботи, рівно через місяць після обрання на Святий престол, понтифік дав зрозуміти, що не лише має на меті реформувати духовний стан католиків, а й налаштований на структурні зміни в керівництві церкви. Він створив робочу групу із 8 кардиналів, які у наступні місяці допомагатимуть йому в цьому.

«Папа створив саме групу, а не комісію чи раду, що говорить про відкритість намірів. Тобто понтифік шукає поради від чільних представників колегії кардиналів на світовому рівні, адже члени цієї групи представляють різні континенти», – пояснив речник Святого престолу отець Федеріко Ломбарді.

Група кардиналів готуватиме проект перегляду Апостольської конституції Pastor Bonus, яка визначає склад, завдання та обов’язки різних гілок римської курії, органу влади церкви.

Про необхідність такої реформи почали говорити після скандалу з викраденням ватиканських документів, що, за твердженням преси, підштовхнуло до відставки Бенедикта XVI. Власне, німецькому понтифіку й закидали неспроможність навести лад у керівних структурах Ватикану.

Наталка Кудрик

До списку новин