загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чисельність населення України зменшилася на 80,6 тисяч осіб

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За підрахунками Державної служби статистики України, станом на кінець 2012 року  населення України склало 45 мільйонів 553 тисячі осіб. Це на 80,6 тисяч осіб менше, ніж за попередніми показниками.

Усього минулого року в Україні народилося 520,7 тис осіб, померло 663,1 тис. осіб. Загальна природна втрата населення склала 142,4 тисячі. Водночас, минулого року було зафіксовано міграційний приріст у розмірі 61,8 тис. осіб: до України в'їхало 76,4 тис. людей, залишили країну 14,5 тис. людей.

За показниками населення міст України залишилося майже незмінним. Скорочення чисельності зазнало сільське населення, яке склало 14 млн 174,4 тис. осіб.

За 2012 рік зросла чисельність населення у рекордній кількості областей України – в 11 з 27: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Одеській,  Рівненській, Чернівецькій, Харківській, Автономній Республіці Крим, а також обох містах державного підпорядкування - Києві та Севастополі. У Львівській області було зафіксовано мінімальне скорочення чисельності (на 0,2 тис. осіб).

Але природний приріст населення в минулому році був лише в 6 регіонах (Волинський, Закарпатський,  Івано-Франківський, Рівненський, Чернівецький і в Києві), в інших областях  приріст відбувся завдяки істотному збільшенню міграційних процесів.

Встановлено, що рекордсменом щодо зменшення чисельності населення є, як і раніше, Чернігівська область - 10,7 тис. осіб на рік, або 9,2% природної втрати. В межах 6-7% відбулося природне скорочення населення в Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській і Черкаській областях.

У Києві, з урахуванням міграції, населення зросло на 30,8 тис. осіб.

За повідомленням держслужби статистики України, у вересні минулого року вперше за 19 років чисельність українців збільшилася. Загальний приріст населення становив  лише 177 осіб, з урахуванням міграційного збільшення в 4237 осіб. До цього часу з 1993 року чисельність жителів України стабільно зменшувалася.

За прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення,  до 2030 р. кількість українців зменшиться до 39 млн. Як наголошувалося в демографічному звіті ООН, в Україні найнижчий в світі природний приріст населення.

 Дана Суліменко,

спеціальний кореспондент ВАП

До списку новин