загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українському Товариству Червоного Хреста - 95 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні сьогодні відзначається День заснування Товариства Червоного Хреста - найстарішої організації, що втілює милосердя, гуманізм, допомогу та підтримку.

Як повідомляє УКРІНФОРМ, історія українського Червоного Хреста нараховує вже 95 років. 15-18 квітня 1918 року у військово-революційному Києві відбувся І З'їзд Товариства Червоного Хреста України, а 18 квітня вважається датою початку діяльності цієї організації. З'їзд було скликано за ініціативою Маріїнської общини сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благочинну медичну допомогу тим, хто цього потребує у столиці.

Основними завданнями, які поклав на себе український Червоний Хрест в той важкий час, стали допомога біженцям і військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом і епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і пунктів харчування для усіх нужденних. Більш за те, за ініціативою і за участю активістів Товариства Червоного Хреста України були побудовані громадські пральні та лазні, засновані й обладнані фельдшерсько-акушерські пункти, аптеки і магазини санітарної гігієни. Наприклад, для боротьби з епідемією тифу український Червоний Хрест створив лікувальні пункти на тисячі місць.

У голодні 1921-1923 роки Червоний Хрест організував безкоштовні їдальні й роздачу селянам продовольчих пайків. Під час Великої Вітчизняної війни Товариство Червоного Хреста України підготувало і направило на фронт понад 100 тисяч медичних сестер, санінструкторів і сандружинниць.

28 жовтня 1992 року президентом України був підписаний Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно з яким Товариство було визнано єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

Нині Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і нараховує понад 6,5 мільйонів людей, об'єднаних у майже 47 тис. первинних організацій. У Товаристві працює 60 тисяч волонтерів. У патронажній службі Товариства працюють понад 3 тисяч висококваліфікованих сестер милосердя, які щорічно обслуговують вдома майже 350 тисяч самотніх громадян похилого віку, близько 23 тисяч інвалідів війни і праці, більше 25 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни, понад 8 тисяч інвалідів дитинства.

Діяльність Товариства охоплює усю територію України, де реалізується понад 40 проектів і програм. Усі ці програми фінансуються за рахунок публічних пожертвувань і домовленостей про співпрацю. Україна - єдина з країн колишнього Радянського Союзу, де Національне Товариство Червоного Хреста успішно здійснює потужну програму медико-соціальної підтримки незахищених верств населення. Особливо гостро потребують допомоги жителі віддалених регіонів. Щоб зробити для людей медичні послуги доступнішими, Товариство відкрило в сільській місцевості 839 пунктів першої допомоги.

Значним досягненням Товариства за роки незалежності України стало створення власної Служби розшуку. Вона безкоштовно допомагає людям знайти близьких, які зникли в результаті збройних конфліктів, стихійного лиха, техногенних катастроф, сучасних міграційних процесів та інших екстремальних ситуацій. Таким чином, український Червоний Хрест сприяє як співвітчизникам, так і іноземцям у поновленні втрачених родинних зв'язків. Так, за час роботи Служби розшуку було розглянуто майже 710 тисяч звернень. Вдалося з'ясувати долі понад 84 тис. людей і встановити місце поховання 8,5 тис. воїнів Радянської армії. Щорічно по сприяння у розшуку близьких до організації звертаються до 8 тисяч громадян.

Основними принципами, якими керуються добровольці й співробітники Товариства Червоного Хреста України у своїй повсякденній роботі, є гуманність, безсторонність, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність, універсальність - ці принципи є засадничими і в роботі Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

До списку новин