загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На відміну від України: російський уряд відмовляється від підвищення пенсійного віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд Російської Федерації прийняв рішення не підвищувати пенсійний вік, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

"Ми довго обговорювали тему, яка завжди є надрезонансною, і прийняли рішення не підвищувати пенсійний вік з урахуванням тієї ситуації, яка існує в нашій країні", - резюмував прем'єр.

Разом з тим, Медведєв повідомив, що уряд буде стимулювати громадян продовжувати працювати і після досягнення пенсійного віку.

"Необхідно зробити так, щоб громадянам РФ було вигідно продовжувати працювати і після досягнення пенсійного віку", - сказав він.

Варто відзначити, що дискусія про підвищення пенсійного віку залишається наразі однією з найбільш актуальних у зв'язку з дефіцитом бюджету Пенсійного фонду та невирішеністю питання пенсійної реформи і суперечок навколо неї.

Раніше спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін повідомляв, що урядом затверджено стратегію довгострокового розвитку пенсійної системи до 2030 року і в ній пропонується вийти на нову пенсійну формулу, яка дозволить диференціювати розмір пенсії залежно від стажу і величини страхових внесків.

Також він уточнив, що одночасно ставиться завдання щодо стимулювання недержавних пенсійних програм і запровадження спеціальної оцінки умов праці для коригування страхових обов'язків роботодавців. Наришкін акцентував, що є питання, пов'язані з гарантією збереження коштів в пенсійних заощадження.

Зазначимо, в 1932 році в СРСР було введено пенсійне забезпечення відповідно до віку. Тоді пенсійний вік був встановлений у розмірі 55 років для жінок і 60 років для чоловіків і відтоді ні в СРСР, ні в Росії жодного разу не змінювався.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що пенсійний вік в Росії до 2030 року потрібно і для чоловіків, і для жінок збільшити до 63 років. Про це заявив глава місії, радник європейського управління МВФ Антоніо Спілімберго.

Зазначимо,  раніше Верховна Рада України прийняла закон про пенсійну реформу, що передбачає зокрема поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок.

Закон про пенсійну реформу передбачає зокрема, що максимальний розмір пенсій обмежується 10 прожитковими мінімумами (нині - 7 тис 640 грн). Така норма буде поширюватися на вже призначені виплати.

Як повідомлялося, сьогодні, 17 квітня, законопроект № 1026, що передбачає знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності не менше 15 років страхового стажу, у першому читанні підтримали лише 223 українських депутати, замість мінімально необхідних 226. Таким чином, для ухвалення рішення про зниження пенсійного віку для жінок не вистачило трьох голосів.

До списку новин