загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти переконують, що країні потрібні психологи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідження спеціально до Всеукраїнського дня психолога - 23 квітня - свідчать: психологів шукають для роботи з персоналом, у сфері продажів і навіть маркетингу. Такого висновку дійшли спеціалісти міжнародного кадрового порталу hh.ua, пише ІА «Наголос».

Психологія сьогодні всюди: від глянцевих журналів до глобальних економічних досліджень. Конкурси на психологічні факультети - рекордні, а навчати таких фахівців хочуть усе нові й нові ВНЗ. Факультети психології з'явилися навіть у технічних вишах.

В оголошеннях про роботу поняття «психологія» або «психологічний» далеко не рідкість. Але використовуються ці терміни в доволі широкому розумінні - від сфери наукових знань до звичайнісінької комунікабельності та вміння знаходити підхід до людей, а точніше, потенційних клієнтів.

З початку 2013 року за запитом «психолог» можна знайти майже 400 пропозицій роботи. 80 % з них - у Києві, ще 18 % - у п'яти великих містах країни, на решту регіонів припадає лише 2 % вакансій.

Найбільше психологи потрібні в сфері «Управління персоналом» і «Вищий менеджмент» (директори з персоналу). Це й зрозуміло - для того щоб добирати, навчати співробітників і перетворювати їхню роботу на максимально ефективну, профільна психологічна освіта просто необхідна.

Так само активно шукають психологів IT-компанії та банки. І якщо в рекрутингових компаніях зарплата фахівця складатиметься зы ставки та бонусу, то в банківській та IT-сферах зарплати фіксовані і стартують від 4- 5 тис. грн. Вакансії тут можна знайти як для початківців, так і для досвідчених спеціалістів й управлінців.

Що цікаво - наявність диплому при цьому не є обов'язковою умовою, психологів-самоучок теж наймають на роботу.

Психологів беруть на роботу не тільки для найму, а й для розвитку персоналу. Крім традиційних для багатьох компаній бізнес-тренерів і спеціалістів з навчання/розвитку персоналу, частіше почали шукати також спеціалістів з розвитку кар'єри. Особливо затребуваними є такі спеціалісти в IT-компаніях і крупних успішних холдингах, де, по-перше, переймаються іміджем компанії як роботодавця (hr-брендом), а по-друге, точиться постійна боротьба за спеціалістів. Слід зауважити, що саме в таких вакансіях від кандидата вимагається наявність вищої психологічної освіти.

Марина Білозерська

До списку новин