загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яких фінансових санкцій чекати підприємцям за несплату ЄСВ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд нагадав, що фізособи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, зобовязані сплачувати ЄСВ, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20-го числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, що дорівнює календарному року.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ накладається штраф у розмірі 10% своєчасно несплачених сум.

Крім того, на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нараховується вона з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

У разі ж якщо суми ЄСВ та/або фінансових санкцій були сплачені на неналежний рахунок органу Пенсійного фонду, платнику потрібно подати заяву, згідно з якою вони будуть перераховані на вірний рахунок не пізніше наступного робочого дня із дня надходження такої заяви. А за період із першого календарного дня, що настає за днем настання строку сплати відповідного платежу до дня, наступного за днем подання заяви платником, органи Пенсійного фонду застосовуватимуть штрафні санкції та нараховуватимуть пеню за несвоєчасну сплату ЄСВ.

Лист Пенсійного фонду України від 26.03.2013 р. № 7639/03-10

До списку новин