загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У США бути репортером гірше, ніж лісорубом, а найкраще живеться страховим аудиторам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з новим дослідженням, проведеним CareerCast.com, результати якого наводить FederalPost, найкращою професією у США вважають професію актуарія - фахівця зі страхової математики. Біомедик і програміст посідають друге і третє місця відповідно. А найгірша професія - аж ніяк не двірник.

У найнижчому рядку списку з двохсот позицій опинилася професія газетного репортера. Цей рейтинг був складений на основі п'яти критеріїв: враховувалися фізичні вимоги, умови праці, рівень доходів, ймовірність стресу і кар'єрного зростання. Рекрутинговий сайт для визначення рейтингу використовував дані Бюро статистики праці та інших державних установ. Як і в попередні роки, 200 робочих місць дібрано з урахуванням їхньої актуальності на сучасному ринку праці.

Актуарії можуть оцінювати ризики у фінансовому еквіваленті. Наприклад, вони здатні прорахувати шанси, що ураган знищить пляжний будиночок, або можуть розрахувати резерв страхових внесків за довгостроковими зобов'язаннями пенсійної системи. У світі, переповненому ризиками через ймовірність виникнення природних і техногенних катастроф, ця професія тепер на підйомі, каже керівник CareerCast.com Тоні Лі. Крім того, за його словами, "на ринку відчувається гострий дефіцит актуаріїв", тому їхня заробітна плата зростає з року в рік. За даними Міністерства праці США, наприклад, в 2010 році середня зарплата для актуаріїв становила 87 тис 650 доларів.

31-річний актуарій Піт Россі проводить кожен робочий день за розрахунком майбутніх пенсійних витрат для Пентагону, департаментів охорони здоров'я та освіти. І каже, що його робота охоплює більше, ніж просто обчислення для електронних таблиць. Він спілкується з іншими державними органами і займається "мозковим штурмом" з колегами, створюючи нові фінансові моделі.

Цього року в першу десятку професій потрапили також спеціальності, спрямовані на обслуговування фінансових і медичних потреб населення похилого віку, зокрема отоларинголог, спеціаліст із фінансового планування і фізіотерапевт. А ось очевидним аутсайдером списку стала професія газетного репортера. Вона за всіма критеріями виявилася навіть гіршою за професію лісоруба.

"При цьому торік газетний репортер перебував на 196-й позиції списку, - зазначає Тоні Лі. - Ймовірно, на саме дно рейтингу його штовхнуло погіршення перспективи працевлаштування, зниження зарплати при зростанні робочих годин. Ці фактори зробили роботу більш напруженою, а від того менш бажаною". Втім, не всі репортери згодні з такою оцінкою їхньої професії. Журналіст Рокко Ладука, що веде кримінальну сторінку в нью-йоркській газеті, сказав, що став репортером, зокрема, через спогади про те, як вони читали з бабусею газети.

Він визнає, що газетні журналісти отримують порівняно невелику зарплату, в 2010 році її середній рівень становив 36 тис доларів. "Я не впевнений, що на ці гроші зможу прогодувати сім'ю і забезпечити дітям навчання у виші. Так, тут високий рівень стресу і ненормований робочий день, але я не був би щасливий в іншій професії. Я не можу собі уявити, чим би ще я міг займатися. Адже те, що я пишу, впливає на людей", - каже Ладука.

Нагадаємо, у 2009 році найдефіцитнішою у США було визнано професію інженера.

До списку новин