загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Паска «Царська»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інгредієнти для сирної маси:

1 кг 18%-го сиру;

400 г вершкового масла;

400 г цукрової пудри;

300 г вершків (30% жирності або більше);

100 г родзинок;

100 г цукатів;

100 г зацукрованої або сушеної вишні (це не обов'язково, але надає особливого смаку);

100 г обсмажених мигдальних горіхів або кеш’ю;

50 г шоколаду (чорний без добавок, 72% і більше);

5-6 жовтків;

1-2 г ваніліну.

Для прикраси поверхні паски:

цукати;

родзинки та інші сухофрукти;

розтоплений шоколад;

цукрова пудра;

все інше з власної фантазії.

Приготування:

Сир загорнути в марлю, помістити між двома дошками, придавити вантажем (в якості вантажу можна використовувати 3-літрову ємність з водою), підставити миску для збору рідини і залишити на 24 години в холодильнику. Потім сир двічі протерти через сито. Зручно протирати сир так: на миску відповідного розміру поставити перевернуте сито і протирати невеликими порціями. Після другого протирання сир стає значно більш повітряним.

Ізюм, цукати, вишню залити окропом хвилин на 10, потім воду злити, обсушити рушником. Цукати і вишню подрібнити.

Розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло розтерти з цукровою пудрою, по одному додати жовтки, щоразу добре перемішуючи до однорідності. Потім покласти в масу протертий сир, ввести ваніль, родзинки, цукати, подрібнені ножем горіхи і шоколад. Все ретельно перемішати.

Збити вершки. Щоб вершки добре збивалися, посуд, віночок і самі вершки повинні бути охолодженими. Якщо збивати міксером, то тільки на найнижчій швидкості, щоб вершки не перетворилися на масло. Обережно розмішуючи, ввести збиті вершки в сирну суміш.

Форму для пасочки вистелити вологою марлею або тонкою тканиною, намагатися уникати великих складок, щоб поверхня готової паски вийшла рівною. Заповнити форму масою, щільно втрамбувати, накрити зверху марлею і поставити в холодильник приблизно на добу, придавивши легким вантажем.

Поради:

- Нормальний сир буває тільки 18%-ний. Бажано, брати приготований сир самостійно, тобто домашній. Він тоді повинен бути досить щільним, в міру однорідним і не мати кислий запах. Якщо сир з ринку або з магазину - має ламатися великими шматочками.

- Краще використовувати спеціальні вершки для збивання, якщо таких не знайдете, використовуйте згущувач вершків (продається в пакетиках) або додайте у вершки трохи густо розведеного желатину (1 ч. л. желатину замочити в холодній кип'яченій воді на 30-40 хвилин, розвести на водяній бані, дати охолонути до теплоти і влити у вершки, активно розмішуючи.

- Формою для паски може бути не тільки спеціальна пасочниця, а й дитяче відерце, квітковий горщик, салатник і т.п.

- Якщо немає можливості витримувати паску добу, для прискорення її приготування можна скористатися желатином - 1 ч. л. швидкорозчинного желатину розвести 2 ст. л. гарячої води, ввести у масу і ретельно перемішати.

 Бабчук Катерина

До списку новин