загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як убезпечити квартиру від пограбування на час довготривалої відсутності: поради міліції

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тривалі травневі свята — час, коли можна запланувати поїздку до рідні або у подорож. Не рідко цим користуються різні злочинці, грабуючи пусті квартири безтурботних власників. За повідомленням міліції, у цей час істотно росте кількість пограбувань помешкань. Про це повідомив речник столичної міліції Ігор Михалко.

Він також порадив дотримуватись кількох правил, що, можливо, врятує вашу квартиру від лиха.

"Найбільше, що зможе врятувати квартиру, коли немає вдома господарів, — це Державна служба охорони. Як правило наряд за 4-5 хвилин буде на місці і затримає там зловмисника. Але, звісно, ця послуга платна і зрозуміло, що не всі нею можуть скористуватись", - сказав Михалко.

На сайті ДСО вказується, що за під'єднання квартири треба заплатити від 3 тисяч гривень за обладнання, та щомісяця сплачувати від 100 гривень абонплати. Максимально захистити власне житло можна й іншими способами.

"Щоб максимально убезпечити квартиру від ймовірних посягань, ні в якому разі не треба афішувати свій від'їзд за кордон або на тривалий час на дачу. Потенційні зловмисники, переглядають повідомлення у соцмережах і можуть побачити, як хтось радісно ділиться новиною, що дістав путівку у закордонну подорож", - наголосив голова прес-служби МВС Києва.

Речник столичної міліції також радить, щоб до пустої квартири приходили родичі, або ті, кому довіряють хазяї.

"Бажано щоб приходили через день або три, поливали квіти чи просто так. Бо зловмисники часто біля вхідних дверей роблять якісь свої помітки: покладуть жуйку, недопалок чи щось ще, щоб дізнатись, приходять сюди люди, або ні", - поділився міліціонер.

В міліції не радять залишати відкритими вікна, навіть якщо живете не на першому чи останньому поверхах.

"Бувають такі спритні злодії, що примудряються влізти у вікно при неймовірних умовах", - додали у прес-службі.

Щоб зробити ефект присутності у квартирі, Михалко радить включити тихенько радіо: Злодіїв може це насторожити і є шанс, що вони не будуть чіпати вашої квартири.

Крім того, у МВС радять ставити на двері більше одного замка, причому з різними системами.

"Коли злодій бачить кілька доволі складних замків, то може пройти мимо, оскільки щоб відкрити двері — може знадобитися занадто багато часу", - порадив Михалко.

До списку новин