загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Червоний день календаря: в Україні відзначається 1 травня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 1 травня, в Україні на державному рівні відзначається День солідарності трудящих.

Офіційна назва свята в Україні - День міжнародної солідарності трудящих, і згідно 73 статті КЗпП, він є вихідним днем.

Цей день відзначається в 142 країнах і територіях світу. У деяких країнах День солідарності трудящих відзначається в перший понеділок травня, в інший час це свято проходить, наприклад, США, Австралії та Японії.

Варто відзначити, що міжнародна історія дня 1 травня налічує більше 100 років-"червона дата" календаря пов'язана з подіями, які відбулися в Чикаго в 1886 році, коли робітники оголосили страйк і зажадали переходу з 15-ти годинного робочого дня на 8-ми годинний .

Під час розгону цієї демонстрації загинуло шість людей, що стало причиною масових виступів проти жорстоких дій поліції. В результаті вибуху бомби і перестрілці після неї було вбито як мінімум вісім поліцейських і четверо робітників. За звинуваченням в організації вибуху четверо робітників були засуджені до повішення, проте незабаром було доведено, що обвинувачення було хибним. У пам'ять про страчених Паризький конгрес Інтернаціоналу в 1889-му оголосив 1 травня Днем солідарності робітників усього світу. Тоді ж було запропоновано щороку відзначати його демонстраціями із соціальними вимогами.

Після Жовтневої революції 1917 року свято стало офіційним в СРСР. Цікаво, що в 1993 році вперше після тривалого періоду в 76 років мирна демонстрація трудящих в Москві була розігнана, повідомлялося про загиблих і постраждалих. В даний час в Україні 1 травня обмежується нечисленними мітингами комуністів і лівої молоді.

Інша так звана традиція на пострадянському просторі і в Україні зокрема, пов'язана з проведенням "маївок". Це зібрання 1-го чи 2-го травня сімей, друзів та інших компаній для проведення пікніка. Традиція святкування на природі була придумана в СРСР і збереглася до наших днів.

Проте варто відзначити, що зараз вона перетворилася на масовий відпочинок співвітчизників на природі - у відповідних і не придатних місцях - який супроводжується надмірним вживанням алкогольних напоїв. Багато городян виїжджають в ці дні з міста, тому що в більшості випадків вихідні 1 і 2 травня "розтягуються" на кілька днів.

До списку новин