загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські роботодавці вирішили економити на досвіді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Компанії все частіше шукають тих, кого можна навчати в процесі роботи і платити поменше. Про це свідчать результати дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua, наявні в розпорядженні «Коментарів».

Дослідники відзначають, що в 2012 році помітно знизилися вимоги до досвіду фахівців: якщо раніше основна група вакансій була з позначкою «3-6 років», то в 2012-му значно зросла кількість пропозицій для тих, хто пропрацював лише 1-3 роки, а то й менше. Початок 2013 рік продовжив цю тенденцію. Що, у свою чергу, свідчить про додаткові можливості працевлаштування для студентів, які не можуть похвалитись істотним досвідом роботи.

Більшість вакансій для студентів належить до таких сфер, як маркетинг, реклама, PR; туризм, готелі, ресторанний бізнес, а також наука, освіта. Однією з найбільш затребуваних професій є менеджер з продажу. Ця сфера широко відкрита для студентів, але з нюансами. Наприклад, вакансії в сфері страхування для молодих фахівців передбачають, по суті, роботу на самоокупності - тобто за бонуси.

Варто відзначити, що за прогнозами експертів середня зарплата по ринку збільшиться на 10-15%. Однак студентам підвищення плати в 2013 році очікувати не доводиться. І це при тому, що серед студентів і працівників без досвіду роботи спостерігається найвища конкуренція на ринку праці - майже 6 кандидатів на одну позицію.

Нагадаємо, українці схильні триматися за роботу: майже половина працівників компаній продовжують працювати, навіть якщо роботодавець платить менше, ніж обіцяв.

До списку новин