загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хрещатик — в ритмі самби

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Києві очікують справжній "Бразильський карнавал"

Київ поглиблює партнерські стосунки з Ріо-де-Жанейро. Як відомо, столиця давно і плідно співпрацює з Бразилією у космічній, медичній та торговельній галузях. У майбутньому планують поділитися й культурними надбаннями. Перспективи співпраці обговорили голова КМДА Олександр Попов та посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-Де-Мелло.

Зокрема посол Бразилії відзначив, що з кожним роком стосунки між країнами покращуються, мало того, виникають нові цікаві ідеї для співпраці.

"Нині між нашими країнами діє безвізовий режим для туристів та представників бізнесу. Ми спостерігаємо, що українці виявляють щораз більший інтерес до наших культурних надбань, тому в цьому контексті у нас виникла ідея організувати в Києві справжній "Бразильський карнавал", який би продемонстрував наше мистецтво, фольклор та всю нашу культуру",— каже Антоніо Фернандо Круз-Де-Мелло.

За словами голови КМДА, за 12 років побратимських стосунків між Ріо-де-Жанейро та Києвом таких широкомасштабних заходів на знак дружби ніколи не проводилося. Тому Олександр Попов запропонував розглянути можливість проведення карнавалу саме в рамках побратимських зв'язків.

Провести фестиваль планується в травні 2014 року. Як розповіла "Хрещатику" начальник Управління туризму Тетяна Слишик, за попередніми домовленостями феєричне дійство триватиме 2—3 дні.

"Для участі у фестивалі ми залучимо близько тисячі танцюристів з кращих столичних шкіл і майже 500 учасників карнавалу обіцяють привезти наші партнери з Бразилії",— каже пані Слишик. Зазначимо, посольство вже налагодило контакт зі школою самби "Бейжа-Флор" з району Нілополіс у Ріо-де-Жанейро, яка підготувала проект й готова представити до участі 380 учасників.

Зокрема у програмі заходу планується карнавальна хода головною вулицею Києва та концертні виступи на НСК "Олімпійський".

Також у рамках проекту заплановано проведення численних акцій та конкурсів для вибору найкращих танцюристів. "Найкращі з кращих українських танцівників отримають можливість прийняти участь в бразильському карнавалі в Ріо-де-Жанейро",— зауважила Тетяна Слишик.

Для детального обговорення реалізації проекту сторони зберуться через два місяці, аби скласти кошторис та розглянути можливість проведення карнавалу за гроші спонсорів.

Нагадаємо, нині Бразилія разом з Україною реалізовують два важливі проекти. По-перше — створено бінаціональне підприємство, яке будує космодром у районі Алкантара у штаті Мараняо для проведення пусків української ракети "Циклон-4". Завершення робіт та запуск ракети тут планується на листопад-грудень 2014 року. По-друге — між країнами налагоджено випуск рекомбінантного інсуліну людини за технологією українського підприємства "Індар" у співпраці з Бразильською фундацією.

Варто зазначити, за останні роки значно збільшився товарообіг між нашими країнами — з 490 млн дол. у 2009 році до майже 1 млрд дол. у 2011-му. За підсумками 2012 року очікується збільшення показників до 1,2 млрд доларів.

Оксана ДОБРУЧ

До списку новин