загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні зростає кількість міжнародних заявок на винаходи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

14-15 травня 2013 року в актовому залі Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (ДП «УІПВ») відбувся семінар з питань системи Договору про патентну кооперацію (PCT). Організатори проведення заходу – Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба) та ДП «УІПВ».

Зараз Україна є однією з 146 держав-учасниць Договору про патентну кооперацію. РСТ надає можливість заявникам спростити процес отримання правової охорони винаходів, якщо така охорона запитується в кількох країнах. ВОІВ повідомляє, що в минулому році всього у світі за системою РСТ подано майже 200 тисяч заявок.

Усього на захід зібралося понад 80 учасників з різних куточків України. Активними слухачами семінару також стали фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності.

Відкриваючи захід, заступник директора ДП «УІПВ» з інформаційно-технічного забезпечення експертизи Сергій Мосов відзначив активні та плідні кроки ВОІВ у напрямі зміцнення співробітництва стосовно системи РСТ між Державною службою, ДП «УІПВ» та Міжнародним бюро ВОІВ. Він подякував за активну участь в організації семінару представникам ВОІВ – співробітникам відділу міжнародного співробітництва з питань системи РСТ – старшому менеджеру з програм Міхаілу Гаврікову та голові сектора технічного співробітництва Пітеру Варінгу.

Сергій Мосов повідомив, що за останніми даними статистики серед заявок, поданих українськими заявниками, також помітний ріст тих, що подані за РСТ. Протягом першого кварталу цього року порівняно з аналогічним періодом 2012 року їх кількість зросла на 6 %.

У свою чергу Міхаіл Гавріков, дякуючи українській стороні за запрошення на семінар, зазначив: «Сьогоднішній захід є черговим підтвердженням того, що ВОІВ всебічно сприяє зміцненню партнерських відносин, підвищенню рівня обізнаності українських спеціалістів і заявників із системою РСТ та професіоналізму експертів ДП «УІПВ».

Міхаіл Гавріков здійснив загальний огляд системи PCT, акцентуючи увагу на нових тенденціях її розвитку, питаннях законодавства, процедурах та діяльності міжнародних органах у цій сфері. Представник ВОІВ разом з присутніми на практичних прикладах проаналізував усі аспекти складання, подання та розгляду міжнародних заявок.

Також у ході заходу Михаіл Гавріков виступив з презентаціями на такі теми: «Міжнародний пошук та міжнародна попередня експертиза», «Функції міжнародного борю ВОІВ у рамках PCT», «Інформаційні ресурси PCT», «Патентний пошук (PATENTSCOPE)».

Українські фахівці активно працюють у напрямі впровадження системи електронного подання заявок на об’єкти права інтелектуальної власності, тож особливо цікавою й корисною стала для учасників заходу доповідь про електронні заявки РСТ та ІТ-сервіси для заявників (еРСТ).

Під час семінару виступила начальник відділу міжнародних заявок ДП «УІПВ» Антоніна Жужнева. Вона зупинилася на особливостях практики національного отримуючого відомства РСТ, проаналізувавши, зокрема, типові помилки, яких припускаються заявники в процесі складання та подання міжнародних заявок.

Пітер Варінг свої презентації присвятив питанням розвитку еРСТ, зокрема розглянув практичні аспекти взаємодії із заявниками. Також він розповів про роботу еРСТ-порталу Міжнародного пошукового органу (МПО) та Органу міжнародної попередньої експертизи (ОМПЕ), що є надзвичайно важливою інформацію для наших фахівців, які працюють у напрямі набуття українським патентним відомством статусів МПО й ОМПЕ.

Підсумовуючи зустріч, Міхаіл Гавріков відзначив високий рівень організації заходу та підготовленості аудиторії. З його слів, семінар з питань РСТ у Києві був один з найкращих, що проводилися ВОІВ в останні роки. Представник ВОІВ подякував учасникам за активний діалог, за цікаві професійні запитання, які слухачі ставили як одразу в процесі презентацій, так і під час перерв. На його думку, українське відомство має гарні перспективи найближчим часом набути статусів МПО й ОМПЕ.

«Наразі робота з українським відомством для ВОІВ є одною з найбільш пріоритетних, тому важливо обєднувати зусилля для активної всебічної співпраці», - підкреслив Міхаіл Гавріков.

До списку новин