загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові стартував міжнародний музичний фестиваль «Віртуози» присвячений Джузеппе Верді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відбулось урочисте відкриття XXXІI Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози». Вчорашній концерт «Гала Верді» був присвячений 200-літтю від дня народження італійського композитора та диригента Джузеппе Верді, ювілей якого припадає на жовтень цього року. Фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» триватиме до 9 червня.

Для містян та гостей Львівська філармонія підготувала цікаву й різноманітну програму. Відбудуться 23 концерти, на яких виступатимуть музиканти-віртуози з усього світу, в тому числі й уродженці Львова.

Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» став неодмінним атрибутом травневого Львова. Цьогоріч фестиваль «Віртуози» не міг оминути визначної дати – 200-ліття від дня народження італійського композитора та диригента Джузеппе Верді, ювілей якого припадає на жовтень цього року. На відкритті фестивалю представлена програма, складена з оперних увертюр, арій, дуетів композитора у виконанні дуету: сопрано – львів’янки Софії Соловій, яка зараз робить успішну кар’єру в Європі, співає в кращих італійських оперних театрах, і тенора – талановитого соліста Львівської національної опери Василя Садовського.

«Відкриттям фестивалю став концерт «Гала Верді», а закінчиться він вечором «Гала Вагнер». У гала-заходах оперних композиторів будуть яскраві увертюри, арії, яскраві виконавці. На «Гала Вагнер» відвідає Львів солістка Дюссельдорфської опери, вихованка львівської вокальної школи Наталія Ковальова», - розповідають організатори.

«День Європи» фестиваль «Віртуози» відсвяткує разом із заслуженим діячем мистецтв Азербайджану Фахраддіном Керімовим у супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів». Солюватиме латвійсько-нідерландський скрипаль Ілля Груберт. Музикант грає на скрипці 1740 року роботи П’єтро Гварнері, що раніше належала Генрику Венявському.

Потішить своїм віртуозним виконанням знаний колектив «Ломага Бенд», який під керівництвом Мар'яна Ломаги виконає народні мелодії, імпровізації, класичні твори європейських композиторів, джазові номери та оригінальні обробки етнічної музики.

Буде дуже цікавий вечір інструментальних концертів Арама Хачатуряна. Прозвучать три інструментальні концерти цього композитора – для фортепіано, віолончелі та скрипки з оркестром. І це буде ще однією родзинкою фестивалю, а музику Хачатуряна виконуватимуть троє чудових солістів: світова знаменитість – віолончеліст Кирило Родін, українець – скрипаль Дмитро Ткаченко, який живе у Лондоні, і наш львівський піаніст Олег Рудницький.

Буде представлений і «Гала Моцарт». Для виступу на ньому приїде колишня львів’янка, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, яка тепер працює в Іспанії, скрипалька Таміла Харамбура. Вона виконає третій скрипковий концерт Моцарта, кілька симфоній. Подібним до нього буде й вечір Йоганна-Себастьяна Баха. На ньому прозвучить кілька клавесинних концертів у виконанні Наталії Свириденко. Спеціально для цього заходу Львівська філармонія придбала новий клавесин, тож це стане своєрідною презентацією інструмента в стінах філармонії.

Львівська філармонія відзначатиме також ювілей славетних італійських і французьких композиторів ХVIII ст: Луїджі Боккеріні, Франсуа Куперену, Антоніо Вівальді. З цієї нагоди у рамках фестивалю «Віртуози» прозвучать знакові твори – концерти для віолончелі з оркестром композиторів. До мистецького проекту запрошено відомих українських віолончелістів – львів'янина Ярослава Мигаля і киянина Олександра Пірієва. Цікаво, що ці солісти належать не тільки до різних виконавських віолончельних шкіл, а й до двох поколінь, які об'єдналися в одному творчому вечорі.

Представить свій фортепіанний речиталь і одна ізнайяскравіших молодих піаністок Львова і України – Маріанна Гумецької. Піаністка поєднала у музичній програмі твори видатних класиків, а також сучасних композиторів.

З ініціативи Львівської міської ради на фестивалі буде й «Краківський вікенд» у Львові (колись це були Дні Кракова у Львові). В його рамках відзначатимемо 80-річчя визначного не лише польського, а й світового рівня композитора, диригента Кшиштофа Пендерецького.

Уже традиційно ансамбль «Високий Замок» разом із друзями-вокалістами сформують свою програму, побудовану на українському мелосі, українській пісенній класиці. У концерті прозвучать твори Володимира Івасюка, Мирослава Скорика, Анатолія Кос-Анатольського, Ганни Кривути, Олександра Мирошниченка, Ганни Гаврилець, Ярослава Музики, Консуели Веласкес, Луїджі Далла та українські народні пісні.

Виступ львівського струнного квартету «Фенікс» для багатьох відвідувачів стане несподіванкою. Вечір хорошого джазу представить також і молода джазова вокальна формація з Москви COOL & Jazzy. Не можна оминути увагою виступ музиканта-унікума, улюбленця львівської публіки Аркадія Шилклопера, який виконає знамениті рок-балади, що також мало б зацікавити і привернути ще більшу увагу глядачів до віртуозної палітри фестивалю. Окрім труби та валторни, у концерті Аркадій Шилклопер виконуватиме твори на альпійському горні та мисливському ріжку, що додасть концерту незвичності та унікальності.

Один концерт у рамках «Віртуозів» відбудеться у Будинку органної музики. Слухачі матимуть можливість почути камерно-вокальні твори у виконанні органіста з Німеччини Ганс-Дітер Майєр-Моортгата у тандемі із солісткою Львівської філармонії Юлією Онишко. 

До списку новин