загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українська художниця відкрила в Пекіні виставку, присвячену Вернадському

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Урочиста церемонія відкриття виставки творів живопису української художниці Олени Яременко-Лю «Галактика Вернадського» відбулася у вівторок у Пекіні. В експозиції представлено 21 роботу.

Виставка відкрилася в приміщенні Російського культурного центру і організована за участю Посольства України в КНР, а також Інституту Росії, Східної Європи і Центральної Азії Академії громадських наук КНР, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу в Китаї.

«Тут зібрано 21 картину, написану впродовж останніх 10 років, у тому числі 6 - нові, які ніхто ще не бачив», - розповіла кореспондентові художниця.

За словами Олени Яременко-Лю, на створення циклу картин, присвячених ювілею Вернадського, її спонукало бажання «пройти творчою лабораторією ученого, відчути почуття радості відкриття, почуття, дефіцит якого зараз відчувається в суспільстві». Олена познайомилася з роботами академіка ще в 13-річному віці, і відтоді завжди хотіла на полотні, мовою фарб, легко і яскраво передати глядачеві своє розуміння тих відкриттів, який зробив учений. «Нещодавно дізналася про новий модний рух нано-арт, і із здивуванням виявила, що я вже давно в нього занурилася», - говорить Яременко-Лю.

Це вже 4 персональна виставка в Китаї киянки, випускниці Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури 2003 року, яка нині живе і працює в Пекіні.

Тимчасовий повірений в справах України в КНР Василь Гамянін зазначив, що ця виставка - перший спільний проект Посольства України в КНР і Російського культурного центру, і висловив упевненість, що він буде не останнім.

Володимир Вернадський (1863-1945) - російський і радянський дослідник природи, мислитель і громадський діяч XX століття. Академік Імператорської Санкт-петербурзької академії наук, один із засновників і перший президент Української академії наук. Засновник багатьох наукових шкіл. Один з представників російського космізму; творець науки біогеохімії.

До списку новин