загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Унікальний Петриківський розпис презентовано в Кувейті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тиждень всесвітньо відомого Петриківського розпису проходить у Музеї сучасного мистецтва в Ель-Кувейті.

Виставку відкрито за ініціативи віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

«Унікальний Петриківський розпис презентовано в Кувейті. Ця виставка проходить в рамках всесвітнього промо-туру із просування одного з брендів України. Адже Петриківка - душа України, в ній зберігається славетне козацьке минуле. Петриківський розпис – невід’ємна складова культурної спадщини людства», - сказав Вілкул.

Виставку відвідали Генеральний секретар Національної ради з питань культури, мистецтва та літератури Держави Кувейт Алі Хусейн Аль-Юха, директор департаменту Європи Міністерства закордонних справ Держави Кувейт Валід Аль-Хубейзі, директор департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ Держави Кувейт Джасім Аль-Мубаракі, Посли Вірменії, Японії, дипломати Азербайджану, Грузії та інші представники міжнародної дипломатії. Ця презентація викликала великий інтерес у мешканців столиці та туристів з інших країн.

У майстер-класі українських майстринь Петриківського розпису особисто взяв участь Генеральний секретар Національної ради з питань культури, мистецтва та літератури Держави Кувейт Алі Хусейн Аль-Юха.

У грудні 2013 року цей неповторний розпис на засіданні комітету ЮНЕСКО в Баку (Азербайджан) буде номінований на статус нематеріальної спадщини людства.

Під час міжнародного промо-туру проводиться серія виставок Петриківського розпису за кордоном. У березні 2013 року в Брюсселі за ініціативи Олександра Вілкула пройшов Тиждень Петриківського розпису. У червні 2013 року буде представлена найбільша виставка в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Крім того, ведуться переговори про проведення виставок у Китаї та Японії.

Нагадаємо, що 26 січня 2013 року у рамках набуття Петриківським розписом статусу нематеріальної культурної спадщини людства Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул презентував спеціально розроблений логотип «Петриківка». Він зазначив, що на посаді віце-прем`єр-міністра він буде просувати та популяризувати бренд Петриківки на державному та міжнародному рівні.

До списку новин