загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щоб допомагати стареньким американцям, необхідно пройти кримінальну перевірку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американці живуть там, де є робота, тож протягом життя середньостатистичний американець переїжджає 14 разів. У таких подорожах сім’ї опиняються далеко одна від одної і чимало людей на старості років залишаються самотніми. Багато з них переїжджають у спеціальні заклади для людей похилого віку, однак чимало не хочуть залишати рідну домівку. На допомогу таким людям приходять гуманітарні організації, які нерідко виникають з ініціативи сусідів.

Вісімдесятип’ятирічна Філіпс Ремберґ живе одна в будинку її батьків у містечку Гаятсвіл у штаті Меріленд.

«Діти постійно питають, коли я переїду в один з будинків для людей похилого віку. Але ж тут мої друзі, моя церква. І як ви бачите, у мене повно помічників», – каже вона.

Ці помічники – сусіди. Два роки тому Ліза Вокер заснувала благодійну установу «Старість на рідному місці». Її мета – допомагати одиноким людям похилого віку у побутовому житті. Ліза та інші волонтери, належать до семи відсотків жителів містечка, яким понад шістдесят п’ять років.

«Якось ми почали говорити про свої проблеми. У кількох з нас була проблема з батьками, які живуть далеко і вже старіють», – розповідає вона, як це все почалось.

Щодня до благодійної організації телефонують люди з проханням про допомогу – чи купити харчі, чи виконати якусь роботу по хаті, чи відвезти до лікаря. Ліза призначає волонтерів, які виконують усі ці прохання. Нестачі у добровольцях тут не відчувають.

«Близько сорока людей попросилися до нас. Приблизно тридцять з них пройшли відповідну кримінальну перевірку», – говорить вона.

Як каже одна з волонтерів Салі Мідлбрукс, кримінальна перевірка майбутніх добровольців не менш важлива, ніж досвід та знання, які вони мають. «Ми хочемо, аби наші сусіди були впевнені, що перебувають з надійними людьми».

Поїздка до лікаря – послуга, яка користується найбільшим попитом поміж клієнтів організації. «Салі мені багато допомагає. Вона стежить, щоб я не пропустила візит до лікаря. Майже щотижня мені треба поїхати до лікарів. Адже я вже стара, мені майже дев’яносто», – розповідає Луїз Батіст.

А для самої Салі Мідлбрукс, допомога людям похилого віку, можливість подивитися на життя іншими очима. «Я відкриваю у собі нові можливості та пізнаю процес старіння у моєму містечку. Я також зустрічаю людей, які вражають мене своєю рухливістю, своїм почуттям гумору та здатністю залишатися оптимістами, незважаючи на те, що у них постійно щось болить», – сказала вона.

Не усі волонтери пенсійного віку. Сюди приходить чимало молоді.

Одна із них це Кортні Ватай. «Мені подобається спілкуватися з людьми похилого віку, – каже вона. – Я вирішила, що це чудовий спосіб доторкнутися до минулого та віддати належне моїм дідусям та бабусям».

Допомогу молоді тут щиро вітають.

«Ті з нас хто старший, можуть трохи відпочити», – каже Ліза Вокер.

Ліза Волкер сподівається, що започатковану нею традицію допомагати сусідам, підхоплять наступні покоління, адже, можливо, одного дня, допомога стане потрібна і їй.

До списку новин