загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тестуємо ... бабусині поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Маленькі домашні хитрощі наших мам і бабусь часто виручають нас в самих різних ситуаціях. Ми вирішили перевірити на власному досвіді, чи завжди народні методи можуть послужити нам добру службу.

Надійні методи

Перед тим як пекти млинці, в сковороді потрібно прожарити кухонну сіль.

Вердикт "ДО" : При всьому багатстві вибору посуду з антипригарним покриттям, багато хто з нас до цих пір тримають чарівну сковородочки, призначену спеціально для млинців. І правильно: найсмачніші і красиві млинці виходять виключно на чавунній сковороді, яку знають господині намагаються не використовувати для приготування інших страв. Підготувати сковороду перед смаженням млинців можна так: Поставте сковороду на вогонь, налийте трохи олії, насипте 1 столову ложку крупної солі і гарненько прокалите, потім дайте злегка охолонути. Гарячу сковороду протріть паперовою серветкою, щоб зняти весь нагар, а потім знову насипте сухої солі і протріть ще раз. Ми перевірили - жодного млинця грудкою!

Щоб позбутися від накипу, яка утворюється всередині чайника, потрібно прокип'ятити в ньому воду з оцтом.

Вердикт "ДО" : Можна, звичайно, користуватися сучасними засобами для видалення накипу, але народний метод боротьби з відкладеннями на нагрівальних приладах за допомогою оцту надійний, дешевий і нешкідливий. Він підходить і для сучасних електричних чайників. Розчиніть у літрі води приблизно 2-3 ложки звичайного столового оцту і прокип'ятіть цю воду в чайнику. Перед використанням чайник ретельно прополощіть.

Очистити пальці і шкіру рук після чищення картоплі, буряків або роботи з ягодами можна за допомогою скибочки лимона.

Вердикт "ДО" : Потемнілі руки і пальці можна протерти скибочкою лимона або обполоснути в розчині води з оцтом. Цілком дієвий метод. Те ж саме ви можете зробити і до того, як приступите до роботи з фарбуючими продуктами - профілактика завжди дає хороші результати.

Cолонавий суп можна виправити за допомогою рису.

Вердикт "ДО" : Цей народний метод порятунку супу має повне право на існування. Радять помістити жменьку рису в полотняну ганчірку і опустити в каструлю на 15 хвилин. Набагато простіше опустити в суп рис у пакетику - так у вас буде смачний суп та ще й відварений рис на додачу.

Порізати цибулину без сліз можна, якщо постійно мочати ніж в холодну воду.

Вердикт "ДО" : Для тих, хто ридає над цибулею, холодна вода - справжній порятунок. Наповніть широку миску крижаною водою і час від часу обполіскуйте в ній ніж. Перед нарізкою не забудьте промити очищену цибулину під струменем холодної води. Є рекомендації розрізати навпіл лимон і регулярно протирати їм лезо. Також вважається - чим гостріше ніж, тим менше їдкого соку розбризкується при нарізці цибулі, отже менше сліз.

Рози збережуться довше, якщо покласти у воду полтаблетки аспірину.

Вердикт " ДО ": Абсолютно вірно. Метод, випробуваний співробітниками редакції неодноразово. Аспірин також допомагає зберегти хризантеми, гвоздики і гладіолуси. А ось у воду для нарцисів додають сіль.

Яєчні білки збиваються швидше і довго зберігають форму, якщо додати до них трохи лимонного соку або щіпку дрібної солі.

Вердикт "ДО ": Дійсно, кілька крапель лимонного соку або сіль допоможуть швидко збити білки в міцну піну. Яйця повинні бути, безумовно, свіжими і бажано прямо з холодильника.

Наприклад, дріжджове тісто підніметься швидше, якщо яйця були свіжими і білки добре збитими.

Спірні методи

Яйця не поб'ються при варінні і білок не витече, якщо опустити їх у підсолену воду.

Вердикт "ДО" : Якщо на шкаралупі була нехай навіть маленька тріщина, а ви цього не помітили, то сіль тут не допоможе. Навпаки білок за законами хімії ще активніше почне витікати назовні під дією так званого осмотичного тиску. Якщо ж яйце і не збиралося тріснути, то воно навряд чи розіб'ється при варінні - вам просто потрібно акуратно його опустити у воду. Втім, деякі вважають, що під час варіння яйця б'ються один об одного і сіль якимось чином запобігає розтріскування.

Жирне пляма на одязі слід якомога швидше присипати сіллю.

Вердикт "ДО" : Сіль дійсно здатна розчинити деякі види забруднень, але далеко не всі і, що найважливіше - вона не діє на жирні і масляні плями. Сіллю присипають чорнильні плями, міцним солоним розчином добре віддаляються свіжі сліди від шоколаду, кави та чаю. Не варто втирати сіль на пляму, інакше воно закріпиться "намертво". Найкраще масну пляму присипати тальком або навіть зубним порошком, потім пропрасувати праскою і залишити на деякий час.

Ненадійні методи

Повернути блиск шкіряним черевикам допоможе лимон.

Вердикт "ДО" : Кажуть, що черевики можна протерти скибочкою лимона, а потім натерти м'якою фланелевою ганчірочкою. Насправді ця процедура не принесе ніяких видимих ??результатів, окрім, хіба що залишків лимонної м'якоті на взуття - тому якщо вже ви захочете спробувати, протирайте туфлі ватним диском, змоченим в лимонному соці. Серед сучасних засобів для чищення взуття знайдеться багато тих, які відмінно повертають блиск шкіряного взуття.

Молоко не пригорить, якщо перед тим як його кип'ятити, сполоснути каструлю холодною водою.

Вердикт "ДО" : Холодна вода тут не грає ніякої ролі. Головне - в якій каструлі ви кип'ятіть молоко. Найкраще це робити в каструлі з товстим дном, можна використовувати посуд з тефлоновим покриттям. Крім того, пастеризоване молоко, яке продається в сучасних упаковках кип'ятити зовсім не обов'язково.

Застарілі методи

Пригоріла каструлю можна очистити, прокип'ятивши в ній солоний розчин.

Вердикт "ДО" : Просто прокип'ятити солону воду в каструлі не достатньо, треба залишити її на кілька годин відмокати. А якщо посуд не очистилася, вам доведеться повторювати процедуру знову і знову. Насправді впорається з цією проблемою можна набагато швидше. Спочатку очистіть каструлю звичайними засобами наскільки це можливо, потім наполовину наповніть водою з миючим засобом (бажано на основі біокомпонентів) з розрахунку 1 ст. ложка на літр, поставте на вогонь і кип'ятіть протягом 10 хвилин, потім промийте з рідиною для миття посуду. Звичайна жорстка губка допоможе видалити залишилися частинки.

Засохлий лак для нігтів можна розбавити засобом для зняття лаку.

Вердикт "ДО" : Можливо, років 20 тому цей метод був єдиною можливістю реанімувати лак для нігтів. Після цього заходу лак втрачає всі свої властивості: лягає нерівно і тримається недовго. У наш час врятувати улюблений лак можна менш варварським способом за допомогою спеціальної рідини для розведення лаку, яку можна купити у відділах декоративної косметики.

Стаття надана журналом 

До списку новин