загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний вік в Україні збільшать до 68 років?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України оприлюднив аналітичну доповідь «Пенсійний вік: іноземний досвід та вітчизняні реалії».

Дві невеличкі цитати:

«Враховуючи, що процедура підвищення пенсійного року для жінок внаслідок реформи 2011 року скінчиться у 2016 році, однією з можливих модельних апроксимацій (але, звісно, не єдиною) може бути наступна: у 2025 році пенсійний вік збільшується до 64 років, а у 2035 — до 68 років для обох статей».

«Але допоки вітчизняна пенсійна система зберігає нинішню конфігурацію, пенсійний вік залишатиметься вкрай важливим показником. Починаючи з 2016 року питання пенсійного віку неодмінно постане знов. І готуватись до цього треба саме зараз. Життєва логіка підказує: якщо параметр системи (у нашому випадку – пенсійний вік) змінюється, скажемо, на 5 років, то відповідний нормативний акт має бути прийнятий та оприлюднений за 5 років до того, як відповідна норма набере сили, а краще — більше. Люди повинні мати можливість планувати власні трудові біографії заздалегідь та усвідомлено. Занадто гострий соціальний механізм та велика ціна помилки».

Повний текст — тут.

До списку новин