загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МВФ вимагає підвищити тарифи на газ на 40%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб Україна отримала фінансову допомогу від МВФ, їй потрібно виконати кілька вимог.

Щоб отримати гроші від МВФ Україна має підвищити на 40% тарифи на газ.

Про це йдеться в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ.

На думку експертів, підвищення тарифів - один з ключових елементів оздоровлення державних фінансів, стан яких у МВФ оцінюють з урахуванням фінансового стану НАК "Нафтогаз України" (а також обсягів держгарантій, які пропонується обмежити 8 млрд грн).

Попередньою умовою підписання угоди є розробка графіку підвищення тарифів для ліквідації збитків "Нафтогазу".

В документі зазначається, що в результаті цих та ряду інших заходів, а також нарощування внутрішньої газовидобутку дефіцит "Нафтогазу" вже в 2014 році повинен скоротитися до 0,5% ВВП.

Між тим, однією з умов програми є удосконалення адресності програм соціальної допомоги у відповідності з рекомендаціями МВФ. Для часткової компенсації підвищення тарифів передбачається виділення субсидій для найбідніших домогосподарств на 2,3 млрд гривень, а от прямі субсидії з бюджету для комуненерго (на 4,4 млрд гривень) повинні бути ліквідовані.

До списку новин