загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні надвисокі виплати отримує лише один відсоток пенсіонерів – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серед українських пенсіонерів лише один відсоток отримує надвисокі виплати, тим часом у дев'яти із кожних десяти людей непрацездатного віку рівень пенсії є надто низьким.

Про це сказала в інтерв'ю для кореспондента УКРІНФОРМу завідувач відділом дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Людмила Черенько, відповідаючи на запитання щодо доцільності запровадження системи, яка б «відсікала» від пільг пенсіонерів із високими статками.

«Теоретично, це виглядає дуже привабливо, але на практиці реалізувати практично неможливо. У нас 90 відсотків пенсіонерів мають дуже низький рівень пенсії і лише 10 відсотків - вище середнього, а високі виплати отримує лише один відсоток пенсіонерів. Тому не варто із-за цього одного відсотка будувати нову складну систему», - переконана Черенько.

При цьому вона нагадала, що зазвичай максимальні розміри виплат отримують люди, які виходять на пенсію згідно спеціальним законам: «Надвисокі пенсії - це спеціальні пенсії, краще по них вирішити питання переліку пільг окремо і визначитися, які із преференцій залишати, а від яких можна відмовитися».

На думку експерта, сьогодні варто зосередитися на запровадженні соціальної картки пільговика та створенні єдиного реєстру пільговиків, що безумовно потребуватиме значних державних коштів. «Потім воно окупиться, ефект буде, але на першому етапі необхідні серйозні фінансові вливання», - сказала Черенько, пославшись на позитивний досвід за кордоном та у «пілотних» регіонах України.

« …в Україні пілотні проекти, проведені у низці регіонів, зокрема, у Дніпропетровській та Одеській областях, теж дали хороші результати. У ході експерименту в окремих містах з'ясувалося, що кошти, які раніше перераховувалися транспортним організаціям, значно перевищували фактичну потребу у компенсації державою пільгових перевезень», - підсумувала Черенько.

Повністю розмову із завідувачем відділом дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Людмилою Черенько «Реформування системи пільг вимагатиме змін до більше сотні законів України» читайте на сайті УКРІНФОРМу у розділі «Інтерв'ю».

До списку новин