загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як в Україні знайти роботу людям після 50-ти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Але якщо раптом залишилися без нього, сумувати не варто- як розповіли «Сьогодні », завжди є шанс безкоштовно перевчитися, з допомогою держави розпочати свій бізнес і навіть зайнятися творчістю.

РЕКРУТИНГ: стежать за зовнішністю

За даними опитувань міжнародного кадрового порталу HeadHunter, обмеження за віком співробітників є у більшості компаній майже для кожної посади, а передпенсійний вік- одна з головних причин вікової дискримінації при прийомі на роботуУ заявках роботодавці чітких меж не вказують, але «за замовчуванням» чекають кандидатів у Cреднее до 40 років, кажуть в рекрутинговій компанії Smart Solutions. «Для фахівців в продажах, маркетингу, фінансах 30-45 років- середній рівень,- пояснює Інна Степаненко, керівник відділу рекрутмента компанії.- У віці 50-55 років розглядаються тільки ТОПи. За п’ять років ми жодного разу не інтерв’ювали кандидатів старше 50 років в цьому сегменті ».

А ось у виробництві та агросекторі такі кандидати потрібні. «Ми розглядали 45-60-літніх на посади директорів бетонного, цукрового заводів, шахтоуправління, старшого агронома, начальника виробничої бази в фермерському господарстві,- розповідає Степаненко.- Їх плюси- досвід, вміння знаходити спільну мову з владою, стійкі ділові зв’язки в своєму регіоні. Але є й мінуси- негнучкість, невміння вчасно перебудуватися в що швидко бізнес-середовищі, незнання мов, «совковість».

Немає чітких вікових меж і в IT-сфері. Там, за словами експерта, готові дивитися і 60-річних кандидатів, лише б володіли англійською. Часто пенсіонерам, за даними порталу hh.ua, пропонують роботу вахтерами і охоронцями, торгові та страхові компанії- в продажах. Актуальні вакансії- менеджер з продажу опалубки, рекламних площ, агент з нерухомості, фінансовий консультант (продаж страхових полісів), ще беруть начальниками відділів безпеки, інженерами з охорони праці, комірниками та завгоспами. У чоловіків-пенсіонерів є шанс влаштуватися водіями та експедиторами, у жінок- покоївками, прибиральницями, няньками і домробітницями. «Це середньостатистична картина ринку праці. «Але до нас приходили кандидати у віці 50 років, що виглядають на 40,- каже Інна Степаненко.- Якщо людина стежить за своєю зовнішністю, займається спортом, стильно одягається, подорожує, проходив стажування або допобученіе- він має ментальність молодої людини (в курсі останніх подій, говорить по-англійськи, приймає зміни, не перешкоджає впровадженню нововведень і т. д.) і буде затребуваний ».

БІРЖІ ПРАЦІ: перевчать І ДАДУТЬ ГРОШЕЙ НА БІЗНЕС

За словами начальника відділу інформації, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Київського міського центру зайнятості Олександра Ганиева, столичні роботодавці в заявках цікавляться не віком кандидатів, а навичками та досвідом. «Щоб підбадьорити і зорієнтувати людей старшого віку, райцентри зайнятості регулярно проводять для них безкоштовні семінари« Особливості зайнятості осіб старше 45 років »,« Середній вік та професійна кар’єра »,« Особливості зайнятості осіб старше 55 років »,- розповідає Ганієв. Займаючись перепідготовкою та працевлаштуванням громадян, біржі праці не ділять їх на вікові категорії, і будь-хто може відправитися в одне з 14 навчальних закладів, з якими у КМЦЗ є домовленість, і вчитися за вибраним з 111 напрямків (у Національному педуніверситеті ім. М.П. Драгоманова, Інституті післядипломної освіти НАУ та ін), 43 з яких- робітники і 68- для безробітних з вищою освітою (в кожному регіоні свої заклади).

нно, або ж по секрету від центру підробляв, одночасно отримуючи допомогу по безробіттю, але через вік- не мають права.

ЕСТЬ ІДЕЇ підробіток

 

дележ ДОСВІДОМ. Проектувальникові Івану Лисенко після виходу на пенсію довго ще дзвонили молоді колеги і питали поради. «Ось і вирішив- нехай за це хоча б символічно платять! Ознайомив співробітників профільних, суміжних підприємств, що буду підробляти, і консультую,- розповідає він.- Ще можна стати репетитором для студентів, молодих фахівців ». Якщо ви- хороший медик, інженер і тому подібний цінний «кадр», ваші послуги можуть мати попит, адже вузівська освіта в наш час рідко робить з випускника готового співробітника.

У ЧЕРГУ. Безліч зайнятих людей в наш час потребують того, щоб хтось посидів замість них в жеку, лікарні, БТІ, на оплату комунальних послуг. «Провести в черзі пару годин- нелегка праця, але, крім вільного часу, від мене нічого не потрібно- тільки вчасно подзвонити, що черга підійшла, або самому заплатити за рахунками, забрати-замовити довідку,- ділиться досвідом підробітку пенсіонерка Марія Лінчук.- Заразом і свої проблеми повирішувати, а для реклами достатньо обклеїти оголошеннями під’їзди сусідніх будинків ».

ЕКСКУРСІЇ. Якщо прожили у своєму місті довгі роки і ви непоганий оповідач-« велкам »в екскурсоводи! «Прогулянки вихідного дня (від 30-40 грн з людини) по столиці зараз в моді, і я зрозумів, що старожилу є що розповісти про рідних місцях,- розповідає киянин Павло Горілий.- Вожу людей по центру, розповідаючи, де алкоголіки у часи сухого закону штурмували магазини і збиралися перші хіпі столиці ». Покопайтеся в пам’яті, підберіть історії фарбувальних і запропонуйте співтовариствам краєзнавців, на тематичних сайтах розповіді про минуле, в якому місто було іншим.

ШОУ-БІЗ. Багато акторських і модельних агентств створюють бази даних з персонажами різного типажу і віку. Це не тільки професіонали, але і просто колоритні люди. Залиште фотографії, беріть участь в кастингах (massovka.com.ua, casting.ua)- цілком імовірно, що вам запропонують роль у серіалі чи рекламі. «Чим ви гірші за тих, хто розхвалює гелі від ревматизму? В крайньому випадку, можна походити на зйомки ток-шоу- за день сидіння в залі платять від 70 грн, напувають кавою й годують бутербродами »,- ділиться досвідом киянка Валентина Мамаєва.

хенд-мейд. Якщо грошей на бізнес в центрі зайнятості не дадуть, можна розпочати його і самої, як мешканка Борщагівки Олена Малишко. «Після смерті чоловіка (раніше я взагалі майже не працювала), щоб відволіктися, спробувала в’язати гачком,- розповідає вона.- Донька підсунула журнали з моделями, і через пару місяців я вже щосили плела скатертини і кофтинки, а вона вчила мене, як їх продавати по інтернету ».

САДОЧОК НА ДОМУ. « А я організувала міні-дитсадок: спочатку сусідка запропонувала посидіти з малюком, потім привели дітей удвох з подругою, і тепер у мене кожен день 2-3 підопічних і до 2000 грн зарплати на місяць »,- ділиться досвідом жителька Троєщини Галина Тишко. Зарплати нянь, за даними рекрутерів, у минулому році були на такому ж рівні- 1000-3000 грн.

ЗАКОН НА СТОРОНІ 50-РІЧНИХ

ЗУ «Про зайнятість населення »підтримує« громадян, яким до виходу на пенсію за віком залишилося 10 і менше років »,- вони у списку тих, кому положено сприяння з працевлаштування. Щоб підприємства працевлаштовували їх охочіше, держава зобов’язала фірми з чисельністю співробітників більше 20 чоловік наймати неконкурентоспроможних товаришів по квоті: 5% чисельності штату за попередній календарний рік (зараз квоти встановлюють місцеві держадміністрації). Якщо компанія цей ліміт не дотримається (а звітувати перед виконавчою владою доведеться щорічно), за кожний необгрунтовану відмову кандидату вона сплатить штраф- 2 мінімальні зарплати. Також фірмам за активний прийом на роботу «неконкурентніков» покладені компенсації виплат єдиних страхових внесків до Соцстрах.

До списку новин