загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безробітні медсестри США чекають, коли «бебібумери» почнуть хворіти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Безробіття залишається однією з головних проблем економіки США, хоча і опустилося нижче восьми відсотків. Поміж професій, які відчувають нестачу робочих місць, несподівано опинилися медичні сестри. Ця спеціальність завжди вважалася синонімом гарантії роботи. Через економічну кризу, галузь, хоч і зростає, але не так швидко, як прогнозувалося, а медсестри пенсійного віку не поспішають йти на пенсію. Щоправда, експерти запевняють, що це не надовго.

Студентка Александра Бауерншуб закінчує магістратуру за спеціальністю медична сестра в Мерілендському університеті. Роботу вона почала шукати заздалегідь, однак поки що безрезультатно. Вона каже:

«Я подала документи у 35 місць. Незважаючи на мої високі бали, мене нікуди не взяли. Це непокоїть».

Александра не може знайти роботу навіть з дипломом магістра. Ще складніше медичним сестрам, що мають лише два роки профільної освіти. Експерти пояснюють відсутність робочих місць для молодих медсестер тим, що працівники пенсійного віку не поспішають йти на заслужений відпочинок. Дехто намагається поновити втрачені під час фінансової кризи вкладення, комусь доводиться працювати за чоловіка, який втратив роботу.

Пояснює декан школи медсестер Мерілендського університету Джейн Кіршлінґ:

«Економічна рецесія створила тертя у суспільстві. Люди залишаються працювати у час, коли ми збільшили кількість випускників, аби задовольнити зростаючі потреби у системі охорони здоров’я».

Заклади підготовки медичних сестер збільшили набір студентів, очікуючи напливу пацієнтів післявоєнного покоління, яке досягло пенсійного віку. В країні понад три мільйони сто тисяч медичних сестер і братів, тож конкуренція за робочі місця значно збільшилась. Однак, експерти заспокоюють: 45 відсотків усіх медсестер старше 50 років, тож незабаром сотні тисяч працівників таки підуть на пенсію, звільнивши місця для нового покоління. До того ж реформа системи охорони здоров’я обіцяє сприяти появі нових вакансій. Економіка США, схоже, на шляху одужання, ще один привід для оптимізму людям з дипломами медсестер.

Говорить аналітик корпорації «Рендл» Дейвид Ауребак:

«Зменшення безробіття на один відсоток, створює 30 додаткових робочих місць для медсестер. Зараз ми на межі у 7.6%. Якщо безробіття впаде до п’яти з половиною, з’явиться 60 тисяч нових вакансій».

Тож, хоча на даному етапі молодим медсестрам важко знайти роботу, у майбутньому ця спеціальність поверне собі репутацію завжди потрібної професії, переконують експерти.

Декан Кіршлінґ оптимістично дивиться у майбутнє:

«Можливості і надалі зростатимуть. Ми, просто, опинилися у період, коли економіка сповільнилась, а пенсійне покоління затрималось на роботі».

Щоправда, студенти, які щойно закінчили або закінчують навчання, потребують роботу вже зараз. Адже, багатьом треба виплачувати багатотисячні борги за отримання освіти, яка повинна була гарантувати роботу за будь-яких обставин.

До списку новин