загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Національному музеї історії України відкрили виставку печаток

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всі періоди української державності під одним дахом. У Національному музеї історії України відкрили виставку печаток. Чотириста експонатів - абсолютний рекодр, кажуть організатори. Печатки збирали в музеях усіх регіонів країни. Більшість із приватної колекції привіз представник знаного роду Шереметьєвих.

Олексій Шереметьєв, співорганізатор виставки : " Сфрагистика занимает особое место, потому что она дает возможность впервые открыть, впервые понять, впервые увидеть. Мы не переписываем историю, мы открываем новые, неизвестные факты".

Тетяна Наконечна, журналіст : " Це найдорожча печатку Східної Європи. Належала вона князю Святославу Хороброму. Їй тисяча років. Унікальну пам’ятку української знакової системи випадково знайшли селяни на своєму городі".

Де саме звичайні українські фермери виявили знахідку  в музеї не знають. Але це й без того велике щастя для істориків. Бо перший аналог Святославової печатки, знайдений сто років тому біля підмурків Десятинної церкви, втратили назавжди. Не збереглися й листи тих часів, які власне і закріплювали печатками. Але найцінніше, що має український народ - підтвердження своєї тисячолітньої державності.

Олександр Алфьоров, історик : " Ми є спадкоємцями Володимира Святого, князя, який користувався цим тризубом. На печатках це все видно. Тому хто говорить, що Україні 20, 40, 150 років. Герб німецькою мовою  означає спадок".

Та не всі автори печаток досконало знали правопис. Організатори виставки вказують міністру на помилку.

" Гуляй-поле военно-революционный полевой штаб.  Печать сделана на барабане нагана".

Пропонуємо міністру культури увічнити на печатці своє відомство.

Леонід Новохатько, міністр культури : " Ну такої красивої може і не зробимо, але ви бачите, що кожну з печаток можна побачити у збільшеному вигляді, але можна оцінити якраз її мистецтво".

Великі сенсорні екрани - для українських музеїв справді досягнення. Втілив його у життя 20-річний програміст Андрій Паламарчук. Хлопець прибідняється - працював не сам. Йому допомагалася ціла команда фахівців.

Ярмарка миллионеров потеряла актуальность

Андрій Паламарчук, програміст: " Два месяца делал заказ. В конце боле трудоемкий процесс был, так нужно все было быстрее сделать, но справились, все вышло".

Сфрагістика в Україні - хобі не надто популярне, бо не дешеве. За одну печатку залежно від її історичної цінності можуть попросити до ста тисяч доларів.

Татьяна Наконечная

До списку новин