загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безрукий китаєць навчився робити дешеві протези для бідних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Безрукий китаєць навчився робити дешеві протези для бідних. Сунь Цзифей втратив обидві руки після нещасного випадку, але не мав коштів купити протез. Протягом двох років він керував роботою своїх племінників, які виготовили йому  протези з металу, гуми і пластику. Потренувавшись, сім'я тепер збирає і продає саморобні біонічні руки, які дають змогу інвалідам робити різні справи, самостійно користуватися столовими приборами і голитися.

Сунь Цзифей , творець біонічної руки : "  Струм передається від ліктя в палець. Це дозволяє захоплювати і утримувати щось лівою рукою. А в правій руці шарніри влаштовані таким чином, що можуть обертатися. Завдяки цьому я можу, наприклад, відкривати пляшку".

Сунь Цзифєй визнаЄ, що його штучні кінцівки незручні та важкі. Крім того, матеріал швидко нагрівається і вистигає. Проте на сьогодні вже виготовили понад 300 штучних протезів. Їх вартість на наші гроші становить більше ніж 3 з половиною тисячі гривень. Тоді як схожа роботична рука із заводу коштуватиме кілька тисяч.

До списку новин