загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці стали менше їздити на заробітки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не дивлячись на те, що українці отримують закордоном вищу зарплату, ніж на Батьківщині, вони не поспішають їхати на заробітки.

Як показали дослідження Держстату спільно з Інститутом демографії Національної академії наук України (НАНУ), за кошти Євросоюзу, тенденція до пошуків роботи на чужині зменшується.

Опитали 45,5 тисяч осіб, з кожного регіону України, віком від 15 до 70 років.

Відтак, опитування показало, що кількість українців, які виїхали на заробітки закордон з січня 2010 року по середину червня 2012 року закордоном зменшилась. 1,2 мільйона громадян (3,4% населення зазначеного віку) шукали роботи закордоном. З них 98,2% вже працювали, а 1,8% шукали роботу. В той час, як у 2005-2008 роках трудових мігрантів було 1,5 мільйона осіб.

Загалом на пошуки кращою роботи закордонои виїхала більше чоловіків, аж 775 тис., в той час, як жінок - 406 тисяч.

Переважно на роботу закордон виїжджають селяни.

Портрет типового трудового мігранта виглядає наступним чином: українець у віці 37 років, одружений, має повну середню освіту, знає мову країни перебування.

"У чоловіків після 50 років рівень міграції падає, у жінок, навпаки, зростає. Тенденція пояснюється тим, що чоловіки займаються більш важкою роботою", - відзначає директор департаменту статистики праці Держстату Інеса Сеник.

Найбільша кількість мігрантів на заході України - 10,8%, в інших чотирьох регіонах їх частка становить 1-1,9%.

Переважно на заробітки їдуть в Росію. Проте зараз потік заробітчан сюди скоротився (-5%). Позиції перйняли Польща (зростання за 2,5 року на 6,3%), Чехія (+1%) та Іспанія (+1,8%).

За словами заступника директора департаменту статистики праці Держстату Алли Солоп, українці найчастіше займають неконкурентні робочі місця.

У порівнянні з попереднім дослідженням збільшилися обсяги найму на найпростіші професії - з 23,9% до 39,1%, і скоротилися потреби у фахівцях, технічних службовців - з 36,7% до 10,8%.

Найбільш затребувана робоча сила в будівництві (частка зайнятих скоротилася з 51,6% до 45,7%), у діяльності домогосподарств (зростання з 16,3% до 18,3%), аграрному секторі (зростання з 8,5% до 11 , 3%).

За фахом, отриманим в Україні працює всього 28,7% мігрантів.

Раніше "Бізнес" повідомляв, що українці, яким переказують гроші з-закордону змушені будуть віддавати по 15-17 копійок з кожної гривні в бюджет.

До слова, заробітчани можуть самостійно накопичувати собі українську пенсію.

До списку новин