загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знову пенсійна реформа?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів розглянув УДАРівський законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) № 1236 і пропонує Верховній Раді підтримати його за основу.

«Ухвалення ударівського законопроекту дозволить відновити соціальну справедливість, яка була втрачена  через зміни, внесені до пенсійного законодавства у 2011 році. Тоді зміни звелися до підвищення пенсійного віку та стажу, необхідного для призначення пенсії, суттєвого погіршення умов виходу на пенсію та скорочення пенсійних виплат», — заявив один з авторів законопроекту, народний депутат фракції «УДАР» Павло Розенко.

Розенко відзначив, що народні депутати фракції «УДАР» також подали законопроект № 2072а «Про внесення змін до деяких законів України (щодо гарантування прав на справедливе пенсійне забезпечення та скасування деяких норм пенсійної реформи)».

Цей законопроект передбачає внесення змін до 14-ти нині діючих законів України. Проектом пропонується відновити право на отримання пенсії чоловіками при досяганні 60-річного віку і трудовому стажі не менше 25 років і жінками – при досягненні 55-річного віку і стажу 20 років, як це було до змін у пенсійному законодавстві 2011 року», — наголосив Розенко.

Депутат зазначив, що сьогодні середній розмір пенсійної виплати в Україні становить близько 1400 гривень, і це- найнижчий показник серед усіх пострадянських країн. «3 мільйони українців сьогодні отримують пенсії менше 1 тисячі гривень. Понад 80 відсотків українських пенсіонерів знаходяться за межею бідності. З іншого боку, дотації з Держбюджету Пенсійному фонду сьогодні складають рекорд за всю історію незалежності – 83 мільярди гривень», — зауважив Павло Розенко.

Ударівець наголошує, що пенсійна реформа не виконала своєї місії – не підвищила добробут громадян і не навела лад у державних фінансах. «Відновити соціальну справедливість можна лише шляхом внесення змін до законодавства, які, з одного боку, гарантують відновлення прав громадян на справедливе пенсійне забезпечення, а з іншого – ліквідують невиправдані пенсійні привілеї для окремих груп громадян, перш за все народних депутатів та урядовців», — підкреслив депутат.

До списку новин