загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

100-літня бабуся підкорила Skype

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 100 років показує приклад, як позитивно мислити та навіть виглядати. На Прикарпатті живе бабуся, непідвладна вікові.

Ще донедавна вона навіть на городі поралась, і ледь чи не першою у селі розповідала односельцям, що таке Skype. Казала людям, що розмовляє з донькою, яка нині живе у Канаді, по такому собі телевізорі. Дехто, далекий від прогресу, спершу думав, що бабуня з глузду з’їхала.

Поспілкуватися Магдалина Шпук дуже любить. Нині вона з нетерпінням чекає на потепління. Тоді і з односельцями поговорить, і до сільради завітає. Жодних обмежень у їжі жінки немає. А от алкоголю не вживає.

Свою радісну бабусю сусіди-негівці люблять. Кажуть, можливо, це і є секрет довголіття – пані Магда завжди була привітною та уникала сварок.

«Хто не подивиться в її обличчя, неможливо сказати, що нашій жінці вже 100 років. Всі приблизно можуть сказати 70-80, не більше. Так що стан збереження її здоров’я прекрасний», - розповідає сільський голова Негівців Богдан Вагилевич.

Радісна бабуся любить чепуритися. Часто бере до рук дзеркальце, і обов’язково одягає хоч якісь прикраси.

«Вона любить яскраві кольори. Любить хустки, щоб різні були. Любить корали. Сережки: маленькі, великі, більші, менші, камінчики, щоб спідниця там у неї могла бути інакша», - розповідає онучка довгожительки Надія Єлєсіна.

Босоноге дитинство, війни, різні окупанти та влада, важка праця в колгоспі без жодної оплати. Магдалина Юріївна за 100 років зазнала чимало горя. Вона й досі згадує працю без сну та відпочинку, аби поставити на ноги 2-х дітей. Втім, попри важку долю, ніколи не впадала у відчай. Навіть нині вміє дотепно пожартувати.

Довге життя подарував Бог не лише бабі Магді. Її рідний брат помер у віці 100 років. А сестра, що нині живе у Канаді, всього на 10 років молодша за 100-літню ювілярку. Магдалина Шпук жодного разу не була в лікарні, лікується молитвами і травами. А всі хвороби переносить на ногах.

«Коли слабувати? От тепер вже треба йти на город, бульбу садити, копати, коней треба, орати», - розповідає довгожителька Магдалина.

Нині бабуся майже не випускає з рук сьому правнучку, яку подарувала онука на день народження ультрасучасної довгожительки. Бабуня допомагає доглядати малечу. Каже, допоки її заміж не видасть, доти і житиме. І людям настрій підніматиме.

До списку новин