загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці мріють про якісну медицину та освіту – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Соціологи представили доповідь про бачення українцями пріоритетів тисячоліття для України та світу після 2015 року в рамках розробки всесвітньої порядку денного ООН. Згідно з результатами дослідження, люди сподіваються на встановлення соціальної справедливості, поліпшення системи охорони здоров'я та освіти, пише ІА «Наголос».

Доповідь «Україна після 2015 року: Майбутнє, до якого ми прагнемо» була підготовлена в рамках виконання Україною Декларації тисячоліття ООН, прийнятої в 2000 році. Документ передбачає, зокрема, створення всесвітньої порядку денного розвитку після 2015 року.

Україна в числі інших 83 країн висловила бажання запропонувати своє бачення глобальних планів на тисячоліття, представивши вчора результати національного опитування. Дослідження проводили структури ООН в Україні спільно з Інститутом демографії та соціальних досліджень Національної академії наук (ІДСД) і Національним інститутом стратегічних досліджень при президенті (НІСД) з грудня 2012 року з березня 2013. У дослідженні взяли участь 4 568 осіб.

Його результати свідчать, що головною метою після 2015 року українці вважають забезпечення рівних можливостей та соціальної справедливості. 74,4% опитаних переконані в необхідності зменшення існуючої різниці між людьми з точки зору доходів і майна. Респонденти виступили також за розвиток сільських і депресивних територій для подолання нерівності за місцем проживання.

«Люди говорили, що треба підтримати вразливі групи населення, літніх людей, молодь. Майже всі зійшлися на думці, що найбільшу підтримку з боку держави повинні отримати інваліди. Тобто населення хоче, щоб у нього були інші стартові можливості», - зазначила директор ІДСД Елла Лібанова. Серед інших пріоритетів після 2015 року українці виділили ефективну охорону здоров'я, доступну і якісну освіту, достойну роботу, розвинені економіку та інфраструктуру, здорове навколишнє середовище, а також ефективну і чесну владу.

Дослідження засвідчило, що 46% опитаних вважають поліпшення системи управління в країні вирішальним фактором для підвищення якості життя в цілому. 50% респондентів виступають за проведення кадрових та структурних перетворень у всіх гілках влади. По закінченню дискусії авторам дослідження довелося визнати, що результати українського дослідження навряд чи істотно відобразяться на порядку денному ООН до 2015 року, рішення по якій буде прийнято у вересні. «Ми отримали відображення власної української утопії, того, чого нам хотілося б досягти. Чи є це метою тисячоліття, питання швидше риторичне», - резюмував директор НІСД Андрій Єрмолаєв.

До списку новин