загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці все менше довіряють долару і євро – опитування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська національна валюта має найвищий рівень довіри серед населення, в той час як довіра до долара і євро помітно слабшає. А заощадження в гривні багато хто вважає сьогодні найбільш привабливими.

Такі дані були отримані за результатами регулярного опитування DW-Trend, яке проводить українське відділення Інституту вивчення громадської думки IFAK на замовлення української редакції впливової міжнародної мовної корпорації Deutsche Welle.

Респондентам були запропоновані на вибір три валюти: українська гривня, долар США і євро. 38% учасників опитування вказали, що найбільше довіряють гривні. Зі значним відривом – лише 29% – друге місце посів американський долар і лише 13% респондентів вказали, що довіряють євровалюті.

Як зазначили автори дослідження, за останній рік рівень довіри українців до своєї валюти збільшився практично в два рази. Під час опитування, проведеного роком раніше, у липні 2012 року, 40% респондентів заявили, що найбільше довіряють долару і лише 22% учасників опитування назвали гривню валютою, якій вони довіряють найбільше.

Нагадаємо, що тоді на тлі виборчої кампанії істотно посилилися девальваційні очікування, що підігрівалися заявами політиків і псевдоекспертів. Проте, Національному банку України, яким тоді керував нинішній перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов, вдалося втримати стабільний курс гривні. Це призвело до істотного зниження девальваційних очікувань як серед фінансистів, так і серед пересічних українців.

За оцінками більшості фінансових експертів, політична та економічна стабілізація, стабільний курс національної валюти і привабливі ставки за банківськими депозитами у гривні істотно зміцнюють довіру до неї. Згідно з результатами опитування DW-Trend, сьогодні більшість українців (37%) вважають за краще зберігати свої заощадження у гривні. Заощадження в доларі і євро істотно поступаються – 20% і 6% відповідно.

Довідка. Опитування DW-Trend було проведено у травні поточного року на замовлення української редакції впливової міжнародної корпорації Deutsche Welle українським відділенням Інституту вивчення громадської думки IFAK. Під час дослідження, яке проходило в містах з населенням понад 50 тисяч жителів, було особисто опитано 1 000 осіб віком від 18 до 65 років.

До списку новин