загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

КС вирішив, що зменшувати пенсії суддям не можна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Конституційний суд України у своєму рішенні визнав неконституційними деякі положення пенсійної реформи, що стосуються змін умов виплати пенсій та щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці.

Рішенням КС конституційними визнані положення про підвищення віку для отримання щомісячного довічного грошового утримання суддів (з 60 до 62 років - для чоловіків і з 55 до 60 - для жінок).

Однак КС розцінив положення, згідно з яким виплата суддям пенсій або щомісячного довічного грошового утримання проводиться без індексацій таким, що не відповідає Конституції.

Крім того, неконституційним визнано положення, що обмежує базу для нарахування суддям щомісячного довічного грошового утримання та скасовує право суддів на отримання цього утримання без обмежень граничного розміру, що знижує рівень гарантій незалежності суддів.

Рішення КС має преюдиціальне значення при розгляді судами загальної юрисдикції позовів, пов’язаних з правовідносинами, що виникли внаслідок дій положень законів, визнаних неконституційними.

З поданням з даного питання до КС звернувся Верховний суд України. У поданні йшлося про конституційність окремих положень законів Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи та Про судоустрій і статус суддів. У Верховному Суді припустили, що ці положення порушують визначені раніше законодавчо гарантії незалежності суддів, і суперечать міжнародно-правовим стандартам забезпечення незалежного та неупередженого правосуддя, закріпленим низкою європейських правових актів.

 

До списку новин