загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Активні пенсіонери: старіємо рухаючись

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найближчим часом в Німеччині буде більше літніх, ніж молодих людей. Як зміниться наше суспільство з часом? Як ладнають люди похилого віку зі своїми прожитими роками?

Згідно з проведеним опитуванням, у наш час літньою  вважають людину починаючи від 76 років. Медичний прогрес і значне поліпшення умов життя призвели до того, що велика кількість людей починають відчувати зумовлену віком слабкість досить пізно. У довгостроковій перспективі старіння - це не лише доля, з якою слід змиритися, але й процес, на який можна вплинути стилем життя.

Коли один з британських журналів кілька років тому наважився помістити портрет 58-річного Міка Джагера, лідера «Роллінг Стоунз», на своїй обкладинці, то на наступний день його ім'я можна було знайти  майже у кожній газеті, що видається між Лос-Анжелесом та Віднем. Причина: рок-зірка погрожував позовом у суд. Зустріти себе у лавах «зрілої генерації», певно, було важким ударом для цього чоловіка, який регулярно з'являється на публіці з молодими партнерками.

Ми постійно старіємо 

Наше суспільство знаходиться в центрі змін: донедавна середня тривалість життя знаходилась біля відмітки  50 років, сьогодні ж кожна друга жінка переступає межу 85 років,  а кожен другий чоловік 79 років (дані для ФРН). Також передбачається, що в Німеччині  до 2050 року кількість тих, кому за 90, зросте на неймовірних 410 відсотків. Але з якого віку можна вважати людину  насправді старою? Це питання неминуче постає у контексті суспільного розвитку. І ще одне наболіле: як ладнають люди похилого віку зі своїми прожитими роками?

Процес старіння це не просто старіння

Психологи та соціологи стикаються з численними протиріччями: нав'язливий молодіжний культ з одного боку, та  зростаюче розуміння особливостей та вимог, що ставляться пізніми роками життя.  Старіння вже давно не є власне старінням. Спосіб життя літніх сьогодні настільки індивідуальний, як ніколи. При цьому одне лише можна сказати напевне: кліше  тихого, скромного та крихкого дідуся  на пенсії вже віджило себе.

Пенсіонери: майбутнє нашого суспільства

Мік Джагер буде змушений звикнути, що його життя більше цікавитиме читачів журналів для пенсіонерів, ніж дозріваючих юнок. І поганою цю перспективу не назвеш: врешті-решт йому, напевне, буде гарантовано увагу  вікової групи, яка домінуватиме у майбутньому.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин