загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Читання - найкращий спосіб позбутися від стресу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу вчені з Оксфордського університету визнали читання, стверджуючи, що це заняття надає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей спосіб багато кращий від прийому алкоголю, набагато ефективніший прогулянки, чаювання або прослуховування музики.

Був проведений експеримент, в ході якого учасників спочатку піддавали серії різних вправ чи тестів, здатних викликати стрес. Після чого учасники експерименту вибирали один з наведених нижче методів релаксації.

Магнітно-резонансне дослідження мозку читаючих людей показало, що при читанні сторінок про запахи, різні ландшафти або смаках в мозку активізуються ділянки, що відповідають за сприйняття . Ніби людина відчувала все це в реальності. Причому цей ефект пропадає, якщо дивитися телевізор або грати в ігри.

У процесі дослідження виявилося, що читання знижує ступінь стресу на 68%. Всього шести хвилин достатньо, щоб розслабити м'язи і нормалізувати удари пульсу. Прослуховування музики знизило стрес в 61% випадків. Чашка кави або чаю - в 54%, а прогулянка - всього в 42%. Вибір книг анітрохи не впливав на ефективність методу. Для позбавлення від стресу підходить практично будь-яка книга, досить зрозуміти сюжет і зануритися в книгу з головою.

До списку новин