загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Парижі дніпропетровські майстри навчали всіх охочих мистецтву українського розпису

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Черговим кроком у просуванні українського народного мистецтва в Європу стала виставка-презентація «Петриківський розпис - колір традицій», що відкрилася днями в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Тут представлено 55 робіт відомих петриківських майстрів декількох поколінь.

Виставка-презентація приурочена до десятиріччя Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини. «Петриківка» вже давно заслуговує самої широкої популярності, як мінімум, не меншої, ніж аргентинське танго, яке теж претендує зараз на статус нематеріальної культурної спадщини. І українська влада робить все можливе для просування бренду «Петриківка».

Відкриття української виставки в Парижі вшанували своєю присутністю більше 200 дипломатів з усього світу. А в самих популярних у туристів місцях Парижа - на Монмартрі та Трокадеро - петриківські майстрині провели майстер-класи, на яких усіх бажаючих навчали мистецтву цього дивовижного українського розпису. До речі, вже розроблено посібник для викладання азів петриківського розпису в дитячих садах, незабаром будуть відкриті спеціалізовані факультети в училищах і вузах, а вся продукція цього бренду отримає в якості логотипу червону цибулину.

Автобус з дніпропетровською делегацією, розписаний петриківськими квітами, привіз барвисту виставку і в столицю Чехії - Прагу, і в польське місто Вроцлав. Крім картин, розписних ваз, тарілок, скриньок, вишиванок, розшитих петриківським орнаментом суконь, скатертин та серветок, в промо-турі представили також мистецтво дніпропетровських бандуристок.

До списку новин