загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зурабов: Шахи дають можливість співвіднести задум і час

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У деяких школах Росії почали вводити предмет «шахи». Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов в інтерв'ю радіостанції «Голос Столиці» розповів докладніше про цей експеримент в освіті.

 

За словами Зурабова, гра в шахи стала одним з найважливіших елементів навчання та соціалізації людей. Він також вважає, що шахи привчають до величезної самодисципліни, привчають до праці. «Зараз вже всерйоз йде обговорення питання про включення шахів до шкільної програми. Анатолій Карпов, спільно з губернатором Тюменської області Володимиром Якушевим, на сьогоднішній день вже спільно реалізують цю програму. У 40-ка школах, розташованих на території тюменської області, шахи будуть включені в обов'язкову шкільну програму», - повідомив посол РФ в Україні.

Зазначимо, як повідомлялося раніше, в Україні Міністерство молоді та спорту вирішило в новому навчальному році ввести в вітчизняних школах уроки плавання. Про це неодноразово заявляв новий спортивний міністр Равіль Сафіуллін, це передбачає і чотирирічна Загальнодержавна програма розвитку фізкультури і спорту.

У свою чергу, Михайло Зурабов прокоментував цей факт обережно: «Плавання, звичайно, розвиває фізичні кондиції людини і дає їй заряд здоров'я на довгі роки. Я всього лише хочу звернути увагу на те, що в Росії зараз принципово важливим вважають якість шкільної освіти. Якість шкільної освіти, з моєї точки зору, без гри в шахи буде в якомусь сенсі однобокою».

На думку Зурабова, якщо говорити про доросле життя, то можна знайти масу прикладів і ситуацій, які чимось нагадують шахові: «Різниця полягає тільки в тому, що фігура, з якою ми стикаємося, ми завжди не в змозі зрозуміти - це прохідний пішак або якась інша фігура другого ряду. Ми стикаємося і намагаємося по поведінці, по своїх оцінках, по ситуаціях, в яких ці фігури знаходяться, виробити якісь стратегії, формування яких, поза всяким сумнівом, прищеплюють шахи».

Головне, що дають шахи, за словами посла РФ в Україні - можливість співвіднести задум і час: «Навчитися відчувати час, який тобі відведено, для того, щоб виконати свою місію - вкрай важливо. Тому що, коли ти розумієш, скільки часу перед тобою, ти починаєш робити кроки, не тільки важливі для тебе особисто, а й відповідальні».

Варто відзначити, що експеримент з введення в шкільну програму спортивних дисциплін не новина: за океаном, у США і Канаді - це була боротьба, в Україні можна згадати уроки футболу, у Фінляндії впроваджували предмети «футбол», «гімнастика» і «хокей».

Нагадаємо, декількома днями раніше Михайло Зурабов на закритті міжнародного шахового турніру Sberbank Open порівняв Київ із Нью-Васюками.

До списку новин