загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

55-е Міжнародне військове паломництво 2013 року до м. Лурд (Франція)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щороку представники збройних сил багатьох країн світу, зокрема й України, збираються на прощу до невеликого французького містечка Лурд. Не став виключенням і 2013 рік — з 24 по 26 травня відбулося 55-е  Міжнародне військове паломництво, започатковане на знак загального примирення після Другої світової війни. Цього року до Лурду прибули військові паломники із 40 країн світу, зокрема 200 паломників з України. До українських військових прочан долучилися члени їхніх родин, представники Державної пенітенціарної служби та працівники МВС України — члени Української секції Міжнародної поліцейської асоціації.

Очолював українську паломницьку делегацію владика Михайло Колтун — єпископ Сокальсько-Жовківський Української Греко-Католицької Церкви.

 Українські паломники — учасники 55-ого Міжнародного військового паломництва до м. Лурд (Франція).

 Під час служби у підземній базиліці Святого Пія Х (фр. Basilique souterraine St-Pie X), у якій одночасно може перебувати до 20 тис. людей.

Під час служби у підземній базиліці Святого Пія Х.

Богослужиння у підземній базиліці Святого Пія Х проводиться різними мовами.

Єдина нерелігійна пам'ятка м.Лурд — фортеця XIV століття (фр. Chateau Fort of Lourdes), розташована у центрі містя, на горі. У фотеці-музеї можна ознайомитись із експозиціями щодо природи, історії та культури реґіону, а також з історіє альпінізму.

Храм Нотр-Дам де Лурд під час військового паломництва.

Прапор України біля Храму Нотр-Дам де Лурд.

Храм Нотр-Дам де Лурд є частиню санктурію (святилища), до якого також належать підземна базиліка Святого Пія Х, Базиліка молитви, Верхня базиліка, Чудотворна печера.

Лурд — це місто, де було започатковано традицію війського паломницва, щоб продемонструвати готовність до примирення і прагнення молитись за мир.

Прапор Української секції Міжнародної поліцейської асоціації, девізом якої є слова  мовою есперанто

Особливу атмосферу прочанам створювали військові духові оркестри різних країн. 

 Хресна дорога. Складається з 15 станцій. Станції розташовані вздовж дороги, довжиною 1200 м, що вигинається по хребті пагорба Еспелюг.

На станціях Хресної дороги розташовані чавунні 2-метрові фігури, що зображають Страсті Христові, були створені в 1901-1912 рр.

Голова української паломницької делегації владика Михайло Колтун під час молебну на Хресній дорозі.

На вулиці Українській  — Rue de L'Ukraine. За адресою:  8 bis Rue de L'Ukraine, 65100 Lourdes, France — розташована українська церква в Лурді.

Богослужіння у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці (м.Лурд) для паломників проводить о.Ігор (Гаврилів).

Паломники тримають свічки миру, згоди, порозуміння.

 Яскраві вогники віри і надії в долонях паломників.

Вервична хода.

Валентина Зотова

Фото автора

До списку новин