загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 фактів про сміття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

25 червня у Рівному відкривають сміттєпереробний завод. Напередодні події пропонуємо читачам OGO.ua добірку "цікавинок" про такий невід'ємний атрибут життєдіяльності людства як сміття. Прочитаймо - і замислимось над масштабністю "сміттєвої" проблеми та нашої відповідальності за чистоту навколо нас!

 

Сміттю нині присвячена ціла галузь наукигарбологія (від англійського garbage - «сміття»). Якщо висловитись простіше - це сміттєлогія або ж сміттєзнавство. Тут вивчають сміттєві відходи та методи їх утилізації. Ми ж, не претендуючи на науковий підхід, просто розповімо 10 цікавих і повчальних, на наш погляд, фактів, які пов'зані зі сміттям. Знайомтеся - і підтримуйте чистоту навколо себе! 1. Перші відомі нам сміттєзвалища датуються 200 тисячами років до нашої ери. Це кістки тварин і уламки кам'них знарядь. 2. Російський імператор Петро ІІІ придумав оригінальний спосіб очистити Петербург від будівельного сміття, що залишилось на площі після будівництва Зимового палацу - всім бажаючим запропонували безкоштовно забрати собі будь-що з сміття. За кілька годин площа буле чистою... 3. Найбільш поширений вид сміття на Землі - недопалки. Щороку їх викидають близько 5 мільярдів штук.

4. У країнах Євросоюзу щороку викидають близько 10 мільйонів... автомобілів! 5. Більше 100 тисяч тонн вугілля на рік економлять у британському місті Едмонтион, отримуючи електрику шляхом... спалення сміття. До речі, саме у Великобританії з'явився перший завод зі спалювання сміття - було це ще в ХІХ столітті. 6. Вміст батареї одного мобільного телефону здатен зіпсувати... 600 тисяч літрів питної води. Така "водичка" не буде придатною навіть для технічних потреб! 7. Більше 1,5 тонни сміття (в тому числі навіть використані кисневі балони!) спустила з найвищої точки планети - гори Еверест - команда японських альпіністів у 2001 році. 8. Якщо викинути у море паперові серветку - вона "проживе" три місяці, сірникова коробка плаватиме десь із півроку, поліетиленовий пакет - близько двох десятиліть. А ось консервна банка "житиме" (точніше, забруднюватиме морський простір) 500 років! 9. У Сингапурі зі сміття побудували... острів площею 350 гектарів. Тепер тут квітучий сад і безліч туристів!

10. Найбільший відсоток відходів переробляє Швеція - 52% від їх загальної кількості. Використані матеріали zel-veter.ru Підтримуймо чистоту навколо себе - бережімо наше місто і нашу планету для комфортного життя нас та наших нащадків!

До списку новин