загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС посилює податковий тиск на офшори

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європейські офшори все частіше стають об’єктом посиленого тиску з боку ЄС в рамках зусиль блоку посилити податковий контроль. Про це пише EUobserver.

Напередодні саміту G8 прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив, що 10 британських протекторатів домовилися створити реєстр власників фондів, трастів і фірм, які перебувають у їх юрисдикції. Угода поширюється на Бермудські острови,Британські Віргінські острови, Кайманові острови, Гібралтар, Ангілью, Монтсеррат, Теркс і Кайкос, Джерсі, Гернсі і острів Мен.

«Важливо, що ми приведемо свій будинок в порядок. Те, що підписали «коронні території», такі як Джерсі та острів Мен та заморські території, як наприклад, Кайманові острови, - це існуючі та нові стандарти обміну інформацією. Це абсолютно необхідно», - зазначив Кемерон після зустрічі з делегатами з офшорних зон.

Крок Британії є останнім у серії зусиль США і ЄС по боротьбі з ухилянням від сплати податків. У січні в США було прийнято новий закон Fatca, який зобов’язує банки в інших країнах повідомляти про рахунки громадян США.

Європейська комісія і лідери ЄС також пообіцяли до кінця року створити один з найскладніших у світі режимів податкової прозорості. За словами європейських посадовців, нова система буде ще ширшою за систему США, котра передбачає, що іноземні банки, які не діляться з урядом інформацією про власників рахунків, втрачають свої ліцензії в США. 

Відповідно до старого закону країни ЄС діляться одна з одною інформацією щодо того, скільки відсотків нерезиденти заробляють на банківських депозитах. Але вони не надають дані про проценти від інвестиційних фондів, пенсій, інноваційних фінансових інструментів, трастів або фондів. Новий європейський закон закриє подібні лакуни, а також зобов’яже Люксембург та Австрію розкривати банківську таємницю.

Як раніше повідомлялосявідповідно до оцінок британської громадської організації Oxfam, які базуються на даних, зібраних швейцарським банком Bank of International Settlements та Міжнародним Валютним Фондом, багатії з усього світу приховують від сплати податків щонайменше €14 трлн, із них близько €9.5 трлн знаходяться в європейських офшорах. За розрахунками організації через це уряди ЄС щороку недоотримують €120 млрд податків. 

До списку новин