загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні набули чинності нові правила нарахування пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні 1 липня набрав чинності закон № 231-VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії".

Згідно із законом врегульовано низку питань пенсійного забезпечення: про зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці за вагітністю та пологами, виплати пенсії за втратою годувальника дітям, які досягли 18-річного віку, в період перерви у навчанні, про зміну механізму перерахунку пенсій з 1 березня кожного року, про оптимізацію зарплати для обчислення пенсії шляхом першочергового виключення періодів одержання допомоги з безробіття, про вдосконалення механізму визначення середньомісячного коефіцієнта зарплати особи у разі, коли є неповний місяць страхового стажу.

З липня 2013 р. особи, які перебувають у відпустці за вагітністю та пологами і отримують допомогу за вагітністю та пологами, будуть застрахованими особами, отже, ця відпустка буде зараховуватися до страхового стажу при призначенні пенсії.

Окрім того, діти, які досягли 18-річного віку (якщо вони навчаються на денній формі навчання) зможуть отримувати пенсію із нагоди втрати годувальника в періоди перерви в навчанні, але за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців.

Набуває чинності змінений механізм щорічного перерахунку призначених пенсій з 1 березня кожного року. Порядок проведення такого перерахунку, як і раніше буде визначатися у межах бюджету Пенсійного фонду за рішенням Кабінету міністрів України.

Якщо раніше право на перерахунок пенсій визначалося в залежності від того, наскільки в попередньому році зріс розмір пенсії особи, то у зв'язку зі змінами це не буде мати значення. Перерахунку фактично підлягають всі пенсії. При цьому заробітна плата, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, буде підвищуватися на коефіцієнт, що відповідає не менш як 20% зростання показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком. Кожному пенсіонеру гарантується підвищення заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, на коефіцієнт не менший від зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.

Законом пенсіонеру надана можливість при визначенні зарплати для обчислення пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, у першу чергу виключити періоди отримання допомоги з безробіття (за ці періоди враховується мінімальна зарплата) незалежно від їхньої періодичності. Також вдосконалено механізм визначення середньомісячного коефіцієнта зарплати особи у разі, коли є неповний місяць страхового стажу (місяці, в яких заробіток менший за мінімальну заробітну плату). Це дозволить збільшити розмір пенсії.

До списку новин