загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

12 порад як продовжити термін життя автомобіля

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Продовження життя автомобіля – досить проста річ, якщо дотримувати декілька нескладних правил

У нас автовласники не поспішають розлучатися з автомобілями, які досягли певного віку: так середній вік іномарки складає 9 років, а у вітчизняних авто майже 15. Про це свідчить дослідження, проведені аналітичним агентством “Автостат”. Сучасні автомобілі з одного боку досить складні механізми, з іншого – вони об’єднують безліч інженерних рішень, які удосконалювалися роками. Через складність за авто стало складніше стежити самостійно, але перевірені конструкції достатньо надійні для того, щоб невелика турбота продовжила їх термін служби в рази. Ось про такі невеликі знаки уваги до автомобіля і піде мова.

№ 1. Почнемо ми з банальної, але проте дуже важливої поради: дотримуйтесь зазначених в інструкції з експлуатації періодичності і обсягу робіт з технічного обслуговування вашого автомобіля. Пам’ятайте, своєчасне і якісне обслуговування при не дуже високих грошових і

№ 2. Якщо ваш автомобіль вже не молодий, використовуйте моторне масло призначене для авто з великим пробігом. По-перше, в силу кілька більшої в’язкості воно здатне компенсувати збільшені внаслідок природного зносу зазори в парах тертя, а по-друге, спеціалізовані масла містять спеціальні добавки які нормалізують роботу «вікового» двигуна.

№ 3. Водіть автомобіль по можливості плавно, уникаючи різких розгонів, гальмувань і маневрів. Пам’ятайте, всі перераховані вище дії в тій чи іншій мірі скорочують реальний ресурс, закладений у конструкцію його вузлів і агрегатів. Це ваша, а не чужа автівка, і стиль водіння безпосередньо відбивається на її стані.

№ 4. Подбайте про шини. Від коректності їх вибору і правильності експлуатації залежить не тільки безпеку, але і ресурс деталей підвіски. Регулярно перевіряйте тиск у колесах і, природно, використовуйте гуму відповідну кліматичному сезону.

№ 5. Не затягуйте з необхідними ремонтними роботами. Сучасний автомобіль це дуже складний і найчастіше досить збалансований «механізм», в якому одна неправильно функціонуюча деталь у ряді випадків може викликати цілу «лавину» набагато більш серйозних поломок.

№ 6. По-можливості уникайте довгої роботи двигуна в режимі холостого ходу. Крім банально витрачання моторесурсу, холостий хід шкідливий двигуну ще і в силу того, що в цьому режимі його робота далеко не оптимальна. Якщо у вашого автомобіля турбований двигун, що досить часто для сучасних авто, дайте турбіні охолонути пару хвилин, не глушіть двигун відразу після зупинки.

№ 7. Намагайтеся не навантажувати (ні за оборотами, ні по моменту) ще не цілком готовий (розігрітий) до цього двигун. Сучасному автомобілю прогрів на холостих не потрібен, але не вимагайте від нього багато чого до досягнення робочої температури. Не потрібно з нуля заганяти стрілку тахометра в червону зону.

№ 8. Використовуйте тип і марку палива зазначені в інструкції з експлуатації. Якщо це бензин, то по можливості дотримуйтеся рекомендованого октанового числа (шкідливо як низькооктанове, так і паливо з надмірно високими антидетонаційними властивостями). Ну а при заправці дизельних авто, перш за все, стежте за правильною сезонністю солярки. І в будь-якому випадку намагайтеся не заповнювати бак в сумнівних, в плані якості реалізованого палива, місцях.

№ 9. Забудьте про всякого роду «чарівні» присадки і пристрої сумнівного походження. Використовуючи всю цю «хіромантію» у своєму автомобілі ви в кращому випадку просто … не погубите його завчасно. Ну а в гіршому – можуть бути й інші варіанти розвитку подій.

№ 10. Ніколи не вантажте в автомобіль понад те, що дозволено в інструкції. Якщо двері салону і кришка багажника закрилися, це ще ні про що не говорить. Пам’ятайте, що взяті на борт кілька сот наднормативних кілограм можуть несподівано швидко «розправитися» з кузовом, підвіскою і трансмісією. Що ж стосується двигуна, то хоча він у цьому випадку страждає дещо менше, щасливих років життя систематичний перегруз йому теж не додає.

№ 11. Своєчасно готуйте автомобіль до зміни пір року. Причому, це може бути не просто сезонне обслуговування яке супроводжується зміною необхідних рідин, а й, наприклад, покриття кузова спеціальними захисними складами.

№ 12. Зберігайте авто в сухому провітрюваному приміщенні, захищеному від прямого впливу сонячних променів. Пам’ятайте, що в зимовий період, знаходження постійно експлуатованого автомобіля в опалювальному гаражі багаторазово збільшує ризик виникнення корозії.

До списку новин