загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Всім пенсіонерам раз на рік обов'язково будуть підвищувати пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Усім українським пенсіонерам раз на рік, з 1 березня будуть обов'язково підвищувати пенсію.

Про це сьогодні, 8 липня, повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, коментуючи зміни в пенсійному законодавстві, які відбулися з 1 липня 2013 року.

За його словами, з 1 березня кожного року буде проводитися перерахунок пенсій кожному пенсіонеру незалежно від того, яким було збільшення пенсій минулого року. «Тепер обов'язково раз на рік абсолютно всім пенсіонерам буде підвищуватися пенсія. Раніше під перерахунки у зв'язку із зміною прожиткового мінімуму потрапляли 20-30% пенсіонерів, і суми були невеликими. Тепер, незалежно від того, яку пенсію людина отримувала, їй все одно будуть робити перерахунок у розмірі не менше 20% суми різниці збільшення середньої зарплати по народному господарству минулого року до нинішнього. Це більш справедливий підхід до розрахунків. Через два-три роки кожен пенсіонер відчує різницю», - зазначив Віктор Ачкасов.

Він також повідомив про інші зміни в пенсійному законодавстві. Так, якщо чоловік перебував на біржі праці, то тепер період безробіття можна виключати з розрахунку середньої заробітної плати, тим самим підвищуючи її рівень для нарахування пенсії.

Крім того, з 1 липня жінкам, які перебувають у відпустці по вагітності та пологах і які отримують допомогу, при призначенні пенсії до страхового стажу буде зараховуватися період декретної відпустки.

Ще одна зміна у пенсійному законодавстві торкнулася виплати пенсій із втрати годувальника дітям, які досягли 18-річного віку в період перерви у навчанні. Тепер вони будуть отримувати пенсію також в ті місяці, коли тільки вступають до навчальних закладів і ще не можуть надати документальні підтвердження того, що вчаться. Це також стосується тих, хто отримав ступінь бакалавра і планує продовжувати навчання, оскільки така пенсія за умови навчання надається до 23 років.

До списку новин