загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Миттєвості «Волинського серпанку»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рівненщина потужно заявила про себе фестивалем «Волинське віче»! Голова Громадської організації «Центр дослідження та відродження Волині» Володимир Дзьобак вирішив перетворити край в центр унікальних культурологічних фестів! Перша спроба виявилася вдалою!

Рівненщина потужно заявила про себе фестивалем «Волинське віче»! Голова Громадської організації «Центр дослідження та відродження Волині» Володимир Дзьобак вирішив перетворити край в центр унікальних культурологічних фестів! Перша спроба виявилася вдалою! 

Більше того, можемо говорити про початок масштабного наукового дослідження в рамках теоретико-практичного семінару «Ручне ткацтво: історія та сучасність». 

Практикуючі майстри ткацтва змогли щільно поспілкуватися з такими знаними фахівцями як Ю.Мельничук, А.Українець, О.Никорак, М.Назарчук, М.Немиро, Л.Горак, О.Будзан... 

Можна стверджувати, що древнє місто Радивилів ще не бачило такого представницького форуму! 

Наступного дня учасники фестивалю переїхали до славного села Пляшева, де під стінами Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» відбулося масштабне етнографічне свято «Волинський серпанок». 

Майстер-класи з історичного фехтування, лучної стрільби, обробки рослин, прядіння, ткання, фарбування тканин, автентичного співу, мотання древніх головних уборів, виготовлення іграшок, гончарства, лозоплетіння, танцю... 

Співали гурти «Родинонька», «Роксоланія» і «Testamentum Terrae», «Зілля», «Стари Ольса» (Білорусь)... 

В цей день відбувся візит Патріарха Філарета, який відправив на козацьких могилах поминальний молебень. 

Реалізувати фестиваль вдалося за допомоги команди координаторів: Анастасії Мельниченко, Катерини Перконос, Вікторії Повзик, Олега Подлужного, Олександри Цикури, Олени Коваденко, Марії Герасимчук та Уляни Опанович. 

За найскромнішими підрахунками, свято відвідало кілька десятків тисяч людей з багатьох областей. 

-Велика Волинь має величезний фестивальний потенціал! – сказав Володимир Дзьобак, – І ми зробимо все, аби вивести наш край на пристойний світовий рівень! Для цього маємо все! 

Фестиваль відбувся за підтримки Рівненської ОДА. 

Ну, а команда журналу «Музеї України» ще додатково розповість про Радивилівський історичний музей, якому ми даруємо сайт, Нацзаповідник у Пляшеві... 

Наміри Володимира Дзьобака будемо всіляко підтримувати!  Відпочивайте на Рівненщині! 

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України» 

Фото – Ростислав Тригуб 

Поїздка журналістів відбулася за сприяння ГО «Центр дослідження та відродження Волині»

До списку новин