загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці більше довіряють ЗМІ, ніж владі, судам і партіям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні українці довіряють лише трьом соціальним інститутам. Лідером серед народної довіри є церква, на третьому місці - Збройні сили, а на другому… журналісти. У те, що висвітлюється ЗМІ, готовий вірити кожен четвертий українець. Водночас Верховна рада, суди, політичні партії, уряд, міліція, банки, прокуратура та Президент мають різко негативні показники довіри.

Самі ж журналісти говорять про те, що свободи слова у країні стало менше. Якщо у 2005 році експерти оцінювали рівень свободи слова на 7 балів з 10, то зараз тільки на 3,8. Утім директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна зазначає, що роль журналістики, як четвертої влади в країні, все одно залишається високою.

«Громадська діяльність без журналістики ніщо. Про нас, громадські організації, ніхто не буде нічого знати,  якби про них не розказали журналісти . І про все, що відбувається в громадському секторі, люди знають, тому що про це говорять журналісти. Дуже хотілося б, аби цього було більше. Мені здається, що одна з наших національних хвороб - це хвороба власного безсилля», - відзначила Бекешкіна.

Крім того, фахівці відзначають, що зараз багато досвідчених журналістів залишають професію та йдуть в політику, піар або починають займатись громадською діяльністю. Говорить заступник директора Могилянської школи журналістики Діана Дуцик.

«Чим більше хороших журналістів залишають професію і йдуть працювати в громадську діяльність або в політику, тим гірше для журналістики, як такої. Йдуть найкращі. Хто залишиться в журналістиці? Хто буде показувати приклад молодому поколінню, що має на когось рівнятися? Все ж журналістика, громадська діяльність і політика - це три абсолютно різних сфери діяльності. Звісно, можна інколи поєднувати, але я вважаю, краще не сидіти на кількох стільцях», - додала Дуцик.

Згідно з дослідженнями, факторами, які б забезпечили свободу слова у державі, експерти називають створення громадського телебачення, дієвих журналістських профспілок та усунення нинішньої влади.

До списку новин