загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У місті більшає любителів посидіти з вудкою на березі річки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відпочинок із вудкою. У Черкасах більшає любителів посидіти з вудкою на березі річки. Щоранку берег Дніпра помережений рибалками. Для одних це хобі та спосіб злиття з природою, для інших – романтична та складна професія. Про тих, хто сьогодні полює на дніпровську рибу, сюжет із нашого літнього циклу.

Для пенсіонера Анатолія Кульчицького риболовля – це не просто хобі, а один із різновидів літнього відпочинку. Чоловік – рибалка з 10-річним стажем. Щодня зрання він вудить рибу. Своїм уловом неабияк пишається.

Анатолій Кульчицький, рибак: «Прийшов сюди о 5 ранку і буду до 12, поки не піду обідати. Це дуже добре! Рибалка – це відпочинок, це дуже приємно».

Пан Анатолій зізнається: раніше ходив сюди не лише, аби злитися з природою, але й вполювати рибу. Сьогодні ж, говорить, рибалка вже не та. Тому пенсіонер приходить до Дніпра переважно заради відпочинку та єднання з природою.

Анатолій Кульчицький, рибак: «У 2000 році лишив роботу та почав виходити на рибалку. Тоді трохи ловилося, по кілограму або два. А зараз дві чи три штуки. Всю рибу вибили, виловили, риби немає вже. Оце тільки відпочивати сюди й приходимо, махаємо цими спінінгами. А риба вся в сітках».

Натомість 71-річний Євгеній Борисович риболовлею зайнявся всього два дні тому. Чоловік говорить: вудить рибу мріяв уже давно. Проте ніяк не вистачало часу. Сьогодні ж пенсіонер нарешті почав втілювати мрію в життя.

Євгеній Борисович, рибалка: «Особливо подобається, коли клює. А риба буде чи ні, то таке. Кльов головне побачити».

А от 60-річний Володимир Іванович вудить рибу з дитинства. Чоловік рибачив у різних куточках країни. Сьогодні ж риболовля для нього – здебільшого відпочинок. Приїздить до води, аби відволіктись від міського гамору та буденності. І якщо трохи пощастить – наловити коту на гостинець.

Володимир Іванович, рибалка: «То працював на роботі, а зараз уже на пенсії, то займаюся рибалкою. Приходжу відпочити, засмагнути. От рибу я не дуже їм. Мені сам процес подобається: кльов, коли зачепиш, тягнути рибу. От це подобається в рибалці».

Чоловік називає риболовлю не просто відпочинком, а наукою, в якій кожен робить свої особисті відкриття. Тому радить усім хоч раз у житті взятися за вудку та відпочити на березі Дніпра.

До списку новин