загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шахраї відбирали у самотніх донецьких пенсіонерів квартири

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шахраї вдаючи правоохоронців відбирали у самотніх донецьких пенсіонерів квартири. Літніх людей обманом змушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири

Постраждалий: "Я остался без квартиры, без денег, без депозитов, которые у меня были. Остался в живых, потому что мой друг кинулся меня разыскивать и написал заявление в милицию".

Цей пенсіонер продавав квартиру, гадаючи, що він допомогає правоохоронцям затримувати шахраїв. Для старого розіграли цілу детективну історію, в якій він, як йому здавалося, грав головну роль. Чоловіку пояснили, що він стане наживкою для квартирних аферистів.

Постраждалий: "Он сказал: Мы с СБУ. Мол, милиция криминализирована, связана с черными риелторами, что они якобы заодно. А они прикомандированы с Киева, чтобы с этим делом бороться".

Аферисти шукали самотніх пенсіонерів, у разі зникнення яких, ніхто нічого не запідозрить. Вийти на їхній слід допоміг випадок. У Горлівці непритомним знайшли сімдесяти семи річного чоловіка. Ним виявився професор з Донецька, який безслідно зник кілька місяців тому. У нього виявили численні забої та переломи. Чоловік каже, невідомі вимагали підписати документи на квартиру, за відмову - били. Тепер чоловік у тяжкому стані в лікарні.

Юрій Седнєв, начальник Донецького міського управління міліції: "Один из членов группы является частным предпринимателем, который занимается недвижимостью. Пользуясь этими связями, они находили стариков и начинали их обрабатывать. Сначала они представлялись сотрудниками правоохранительных органов".

 У складі угрупування було п'ятеро мешканців Українська. Натепер затримали трьох. Один із них, на якого оформлювали доручення на квартири, почав співпрацювати зі слідством. За його словами, організатори банди обіцяли платити йому, а потім примусили працювати безкоштовно.

Підозрюваний: "Мне ничего не заплатили. Так как сказали, что надо долги раздать. я сказал им, что не хочу с ними работать. Живьем закопали, была вырыта яма рядом с моим городом, в посадке закопали. Били, издевались, сказали, что будешь делать то, что мы скажем".

Поки що відомо про чотири випадки, коли у пенсіонерів відібрали квартири. Правоохоронці не виключають, що жертв може бути набагато більше.

Юлія Божко, Євген Гончаренко

До списку новин