загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дефіцит Пенсійного фонду не повинен перешкоджати запровадженню другого рівня пенсійної системи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи може відбутися за умов перегляду деяких нормативно-правових актів. Про це заявила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час виступу на засіданні Круглого столу «Вдосконалення системи пенсійного забезпечення. Основні завдання», повідомила прес-служба Міністерства.

«Експертна група, створена при Міністерстві соціальної політики, пропонує переглянути передумови започаткування сплати внесків до накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Зокрема, пропонуємо знизити віковий ценз участі застрахованих осіб з 35 до 25 років, тобто взяти участь у другому рівні пенсійної системи зможуть особи не старші за 25 років», - зазначила Наталія Королевська.

Крім того, в Мінсоцполітики пропонують розпочати перерахування внесків з кінця 2014 — з початку 2015 року. «При цьому треба внести зміни до законодавства, щоб впровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування могло відбуватися, не зважаючи на дефіцит в бюджеті Пенсійного фонду», - уточнила Міністр.

Також Наталія Королевська відзначила, що для запровадження запланованих змін потрібно визначитися з доцільністю створення та  функціональністю Накопичувального пенсійного фонду та відпрацювати державні механізми захисту коштів фонду і гарантій для населення.

В засіданні круглого столу взяли участь фахівці Мінсоцполітики, представники Пенсійного фонду, Федерації профспілок, Федерації роботодавців та експерти вітчизняних і міжнародних наукових організацій.

До списку новин