загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава кинула напризволяще інвалідів, які живуть в страху без хліба і ліків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні інваліди роками чекають на спецавтомобілі у багатотисячних чергах.

Люди з особливими потребами перестають вірити у нереальні авто і вимагають бодай  грошової компенсації, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Зокрема, на Київщині живе чоловік, який сім років замкнений у власному подвір'ї. 80-річний пенсіонер Володимир Кривенко не може сходити ані в аптеку, ані за хлібом. Чоловік вже дуже довго очікує від держави автомобіль, який дозволить йому вільно пересуватися.

Кривенко, який є інвалідом з дитинства, хлібом запасається одразу на кілька тижнів за допомогою сусідів. Він щоразу панікує, коли закінчуються ліки від астми, адже не знає, чи зможе дістатися до аптеки. Відтак, далі своїх воріт вийти не може, хоча має одне зламане авто в  гаражі, а інше - нове - держава гарантує на папері.

Пенсіонер міг би відремонтувати свою стару "Таврію", але на це не вистачає пенсії. Загалом пенсіонеру вже сім років гарантують замість зношеного старого спецавтомобіля новий, проте він не вірить, що колись його дочекається.

У свою чергу, у місцевому соцзахисті дідусеві радять довезти ще одну довідку і констатують, що черга інвалідів на спецавто просувається, щороку на 5 - 6 людей в регіоні.

В Асоціації інвалідів України покладатись на загальну чергу не радять, адже в країні понад 80 тисяч людей очікують спецтранспорту у державних списках. Так, 39-річний Сергій Богданов із діагнозом ДЦП на заміну своєї спецмашини чекає уже 5 років. За ці роки його 3126 місце у черзі навіть не зрушилось.

Він, як і Володимир Кривенко, не вірить, що колись отримає автівку.

Зневірені  інваліди пропонують замість нереального авто - механізм грошової компенсації, принаймні до аптеки доїхати на таксі цих коштів людям з обмеженими можливостями - вистачало б. Проте поки що державі легше обнадіювати цих недужих у кількатисячних чергах обіцянками.

Раніше інваліди по зору на тротуарі поблизу Господарського суду Києва встановили намет, у якому планували провести літній відпочинок. Єдину базу відпочинку для сліпих, де вони не почуваються немічними, через суд намагаються відібрати підприємці.

Світлана Березівська, Євгенія Коваленко

До списку новин