загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

12 науково підтверджених порад, які допоможуть покращити настрій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У всіх є можливість стати трохи щасливішими, стверджують вчені. Видання Business Insider склало список із 12 простих порад, дотримання яких може швидко покращити настрій.

Всі вони підтверджені науковими дослідженнями.

1. Витрачайте гроші на інших. Коли людина витрачає свої гроші не на свої потреби, а на допомогу іншим людям, вона відчуває себе щасливою, довело недавнє дослідження американських учених. Його результати були опубліковані в науковому журналі Psychological Bulletin. "Найщасливіші люди зазвичай є й найбільш щедрими, незалежно від того, яким чином вони заробляють свої гроші", - йдеться в статті видання. Цим, до речі, пояснюється і, здавалося б, ірраціональна тяга багатих людей до благодійності.

2. Записуйте хороші події у своєму житті. Буквально. Професор університету Пенсільванії Мартін Селігман довів, що люди, які кожен вечір перед сном записують три хороших події, які трапилися з ними за день (нехай навіть дуже незначних), відчувають себе набагато щасливішими за інших. Експерт каже, що записати можна навіть той простий факт, що ввечері ви з'їли порцію улюбленого десерту.

3. Спробуйте щось нове. Дослідження показують, що люди, які пристрасно шукають пригод і займаються речами, якими ніколи не пробували займатися раніш, зазвичай відразу стають щасливішими.

4. Не намагайтеся отримати все відразу. Експерти кажуть, що очікування задоволення в майбутньому робить людину щасливішою безпосередньо до його одержання. Людям подобається чекати Різдво і відпустку. А куплене морозиво краще з'їсти не відразу, а через пару годин.

5. Оточіть себе синім кольором. Дослідження показують, що споглядання синіх речей змушує рости почуття впевненості в собі та допомагає впоратися зі стресом.

6. Поставте перед собою мету. Психолог Джонатан Фрідман стверджує, що люди, які ставлять собі довгострокові та короткострокові цілі, зазвичай щасливіші за тих, хто цього не робить. Відчуття руху до мети пригнічує негативні емоції, які виникають на роботі та в побуті.

7. Припиніть захищати свою точку зору. Доктор Діпак Чопра, автор книги Рецепт щастя: 7 ключів до нескінченної радості, стверджує, що найкращий спосіб залишатися щасливим завжди - зберігати нейтралітет у всіх суперечках і ніколи не відстоювати свою точку зору - особливо, в галузі політики.

8. Сходіть до церкви. Всі нові дослідження показують, що відвідування храмів допомагають навіть атеїстам. Плюс до всього, давно відомо, що релігійні люди зазвичай щасливіші за невіруючих. Професор з університету Мельбурна Брюс Хіді стверджує, що люди, які ходять до церкви регулярно, зазвичай менше переживають про свою кар'єру і рідше стають учасниками сімейних конфліктів.

9. Спіть не менше шести годин щоночі. Ідеальний час сну для гарного настрою - шість годин і 15 хвилин, розрахували експерти британської компанії Yeo Valley.

10. Оселіться ближче до роботи. Британське дослідження, проведене недавно, показує, що люди, які добираються на роботу швидше, ніж за 20 хвилин, зазвичай набагато щасливіші за тих, кому щодня доводиться проводити годину-дві в транспорті.

11. Посміхайтеся. Відразу декілька досліджень підтвердили той факт, що якщо людина посміхається навіть тоді, коли для цього немає ніяких причин, це змушує її відчувати себе краще.

12. Заведіть романтичні стосунки. Вчені з Корнельського університету кажуть, що наявність постійного сексуального партнера робить людей щасливішими навіть у тих випадках, коли любові у них один до одного немає. Але чим сильніша прихильність однієї людини до іншої і чим довше люди зустрічаються або перебувають у шлюбі, тим зазвичай вони більш задоволені життям, ніж їхні самотні співвітчизники.

До списку новин