загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині пенсіонерка перемогла в суді Пенсійний фонд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В листопаді 2011 року жителька одного із сіл в Радивилівському районі виграла суд проти місцевого управління Пенсійного фонду України. За рішенням суду орган Пенсійного фонду мав виплатити їй доплату до пенсії за декілька місяців. Для забезпечення виконання цього рішення вона звернулася до Радивилівського районного відділу Державної виконавчої служби, подавши заяву та виконавчий лист.

З того моменту минув рік, та кошти за судовим рішенням жінці ніхто не виплатив. Більше того, її ніхто не інформував про хід виконання рішення. Запідозривши, що щось не так і не маючи відповідних юридичних знань, жінка звернулася за консультацією до центру права РОГО "Комітет виборців України".

Юристи організації підготували їй запит до органу виконавчої служби з проханням повідомити про результати виконання судового рішення. Але відповіді на лист вона так і не отримала. Після цього юристи допомогли жінці підготувати скаргу до Головного управління юстиції в Рівненській області. В.о. начальника управління повідомив, що державний виконавець виніс постанову про закінчення виконавчого провадження і її копії ніби то були направлені сторонам, в тому числі і скаржниці. Проте, за словами пенсіонерки, вона нічого такого не отримувала. Фактично, районні чиновники позбавили жінку можливості оскаржити постанову держвиконавця в установленому порядку.

Враховуючи це, юристи Рівненського КВУ допомогли пенсіонерці підготувати і подати скаргу до Прокуратури Рівненської області. Як результат, їй надійшов лист з Радивилівського районного відділу ДВС, у якому громадянці нарешті (майже через рік після винесення) надіслали постанову про закінчення виконавчого провадження. Це дало їй право оскаржити постанову державного виконавця до суду. Що жінка і зробила з допомогою юристів.

Але і Радивилівський районний суд виніс ухвалу, якою фактично позбавив жінку права на судовий захист. Оскільки залишив її позов без розгляду, мотивуючи це тим, що ніби то вона пропустила строк на звернення до суду, визначений законодавством.

Незважаючи на такі постійні "відфутболювання", пенсіонерка вирішила не опускати рук і боротися за свої права до кінця. Юристи РОГО "Комітет виборців України" безоплатно підготували їй апеляційну скаргу на ухвалу Радивилівського районного суду.

І ось нещодавно листоноша принесла жінці додому радісну новину з листом з Житомирського апеляційного адміністративного суду, який задовольнив її скаргу та скасував ухвалу районного суду, котрою її було позбавлено права на судовий захист. При цьому, колегія в складі трьох суддів Житомирського апеляційного адміністративного суду вказала, що висновки суду першої інстанції про пропуск громадянкою строків звернення до суду не відповідають обставинам справи і районний суд, виносячи рішення, порушив норми процесуального права. Тому суд апеляційної інстанції направив справу за позовом пенсіонерки до відділу ДВС назад для розгляду по суті в Радивилівському райсуді.

- Нещодавно юристи нашої організації допомогли чоловіку, якого в подібній справі «відфутболював» Рівненський міський суд, – коментує ситуацію виконавчий директор РОГО "Комітет виборців України", адвокат Микола Глотов. – На жаль, випадки відмов з формальних підстав судами першої інстанції розглядати деякі справи людей на сьогодні є непоодинокими. І це аж ніяк не сприяє зростанню довіри громадян до судової системи в цілому. Але, на щастя, не всі люди одразу опускають руки. Ті, хто борються за свої права до кінця, як показують наші успішні приклади, перемагають. Головне, вчасно звернутися за допомогою до фахівців і вірити в свої сили та справедливість. За інформацією Святослава Дубова, інформаційний відділ РОГО КВУ.

У разі порушення ваших законних прав та інтересів, а також з метою ознайомлення зі своїми правами, ви можете безоплатно отримати інформаційну і правову допомогу в центрах права Рівненської обласної громадської організації "Комітет виборців України" в містах Рівному та Сарнах.

Адреса центру права в Рівному: вул. Короленка, 6, 1 поверх, каб. 5. Тел.: (0362) 26-38-47.

Адреса центру права в Сарнах: вул. Суворова, 8. Тел.: (03655) 2-10-34.

Дні прийому громадян: вівторок та четвер з 10:00 до 17:00.

Ольга Іванова

До списку новин