загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці почали відмовлятися від великих витрат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Споживчі настрої українців, після погіршення в травні на 3,2 пункту, в червні погіршились на 0,5 пункту - до 82,7

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, текст якого мають в розпорядженні «Коментарі».

Згідно з даними дослідження, оцінка українцями поточного стану справ у червні зменшилася на 2 пункти, порівняно з травнем і склала 81,2 пункту.

«Хороші погодні умови для сільського господарства створили передумови для сезонного зменшення очікувань безробіття і більшого оптимізму щодо розвитку економіки найближчого року. У той же час очікування щодо зміни особистого добробуту дещо погіршилися», - наголошується в повідомленні GfK Ukraine.

На тлі падіння інфляційних очікувань до рекордно низького за останні три роки рівня (відповідний індекс досяг 175,1, що на 6,4 пункту менше травневого показника), істотно (на 6,1 пункту до 77,3) зменшилася оцінка доцільності великих закупівель.

Вперше з січня трохи зросли девальваційні очікування: індекс очікувань українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців погіршився на 3 пункти - до 124.

На початку літа покращилися очікування українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс становив 129,3, що на 6,9 пункту менше, ніж у травні.

«Очікування хорошого урожаю, падіння ВВП і погіршення ситуації в державному бюджеті різноспрямовано впливають на споживчі настрої, які продовжують коливатися у вузькому діапазоні, незмінному вже протягом року», - йдеться в повідомленні компанії.

Як наголошується в даних дослідження, найбільш істотно погіршилися настрої на сході, тоді як в інших регіонах, окрім заходу країни, спостерігається їх значне підвищення.

Нагадаємо, що індекс споживчих настроїв GfK Ukraine в Україні визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни, під час якого опитуються 1 тис. осіб у віці від 15 до 59 років.

До списку новин